dinsdag 16 juli 2024
Eén van de vele kansen van UNA: Thomas Huijben schiet voorlangs

UNA hardleers tegen EVV

Echt – In vrijwel alle wedstrijden die UNA speelde tegen EVV hanteerden de Limburgers dezelfde speelwijze. Er wordt een muur opgetrokken voor het eigen strafschopgebied en af en toe komen de blauw-witten er met een gevaarlijke counter uit. Een speelwijze die vooral voor de supporters weinig reden geeft om van voetbal te genieten en daarom steeds meer de gang naar het sportpark zullen vermijden. Toch heeft de manier van spelen ervoor gezorgd dat de Echtenaren al zo’n 25 jaar niet zijn gedegradeerd. Het is maar waar je voor kiest.

Op paaszaterdag was het weer zo. UNA was de aanvallende partij en EVV beperkte zich tot uit alle macht verdedigen. Ondanks het grote veldoverwicht van de geelzwarten waren er in de eerste helft geen doelrijpe kansen te noteren. Aanvankelijk veranderde het spelbeeld in de tweede helft niet echt, maar in de 55e minuut kreeg UNA de kous op de kop. Rick Polman ontsnapte en Petar Stoskovic kwam uit zijn doel. Polman tikte de bal langs de UNA keeper en de knikker rolde in het doel: 1-0.

De Zeelstenaren gooiden er nog een schepje bovenop en de Limburgers bouwden nog een extra mergelmuur. Brian Boogers schoot in het doel van Michel Vercruysse, maar scheidsrechter Van der Pol keurde de treffer af. Het schot van Teun Sebregts had ook een beter lot verdiend dan door de paal gekeerd te worden. Wat het team van Jeroen van Bezouwen ook probeerde; niets lukte. Duidelijk is dat UNA na de winterstop kampt met een chronisch gebrek aan scorend vermogen. Over 2 dagen wacht de nummer 5 van de ranglijst, ADO’20, al weer voor een confrontatie met de geelzwarten. UNA zal zich dan ook in korte tijd moeten herpakken om tegen de Heemskerkers wel een 3-punter te pakken, om zodoende koploper Jong Vitesse niet uit het oog te verliezen.

Doelpunten:
55. Polman 1-0

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Huijben (69. Höcher), Sijbers, Scheepers, Bassou; Stottelaar (78. v. Herwijnen), R. v. Boekel, Sebregts; Boogers, Tielemans, v.d. Gevel
EVV: Vercruysse; Hanssen, Geenen, Clout, Schröders, Polman, Simmons, Kochanowski, Roumen, Karpuz, Dekkers