donderdag 25 april 2024
De defensie van RKVVO werd keer op keer overlopen - Foto: Willem Binnendijk

Heeze heeft weinig problemen met mat RKVVO

Heeze – RKVVO had met de overwinning op Beerse Boys in het achterhoofd voldoende vertrouwen getankt om er een spannende wedstrijd van te maken tegen de nummer 3 op de ranglijst RKSV Heeze. Heeze is de laatste wedstrijden in goede vorm en de koploper in de 2de periode. RKVVO was dus gewaarschuwd en de terreinomstandigheden in Heeze zijn bovendien van dien aard dat mooi verzorgd voetbal erg lastig is. Heeze is een sterke fysieke ploeg en dat vraagt om inzet, veel inzet, vanaf het eerste fluitsignaal.

Vanaf het begin was Heeze de bovenliggende partij in deze wedstrijd. Sterker in de duels en met meer controle over de bal in de combinatie. Een sterke regisseur op het middenveld (Ad Snoeien) die de manschappen dirigeert en de lijnen uitzet was RKVVO te machtig. Twee grote kansen waren er in de 10e en 11e minuut al aan Sven van den Oever voorbij gekomen toen in de 18e minuut Tom Derkx de score opende voor Heeze. Uit een vrije trap verschalkte hij Sven van den Oever, die als aan de grond genageld stond. In de 24e minuut verdubbelde van Galen voor Heeze de voorsprong na een persoonlijke fout van Jorrit Mol in de defensie. Dat het tot aan de rust slechts 2-0 bleef mag een wonder heten, aangezien er in het vervolg van de eerste helft talrijke kansen voor Heeze werden genoteerd. Het spreekt boekdelen dat in de 39e minuut pas het eerste echte gevaar voor het doel van Heeze ontstond door een afstandsschot van Jeroen Antonis.

In de tweede helft ging Heeze verder waar het was gebleven met razendsnelle aanvallen op het doel van Sven van den Oever die meerdere keren handelend moest optreden. Waar Luc Segers in de 58e minuut de bal nog van de lijn kon halen was het in de 65e minuut dan toch opnieuw raak voor Heeze. Uit een corner kopte Gijs Moerenhout de 3-0 tegen de touwen. RKVVO stelde daar bijzonder weinig tegenover en kreeg geen grip op het middenveld om de wedstrijd toch nog te laten kantelen in Oers voordeel. De vele kansen die Heeze nog kreeg hadden de score nog aanzienlijk kunnen doen laten oplopen. Onzorgvuldigheid in de afronding voorkwam een nog grotere nederlaag. Voor RKVVO zaak om deze wedstrijd snel te vergeten en het vizier te richten op de volgende wedstrijd tegen het in degradatieproblemen verkerende NWC.

Opstelling: van den Oever, Antonis, Segers, J. Mol, van Reijen, Offermeijer, van Doormalen (R. Vos), Jorrit Mol, van de Plaat, Sanders (R. Sterken), van Dijk (L. Soetens)

Heeze boekte de zesde opeenvolgende competitiezege en doet daardoor volop mee om het kampioenschap in 2F. Op de overwinning tegen RKVVO viel niets af te dingen, de bezoekers hadden weinig in te brengen op sportpark Het Lambrek. Heeze kwam na negentien minuten op voorsprong toen een vrije trap van Tom Derkx in het doel landde, 1-0. In de 25ste minuut brak Jorg van Galen door en hij maakte er 2-0 van. Heeze liet voor de pauze nog een handvol kansen onbenut. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Heeze deelde de lakens uit en kwam in de 65ste minuut op 3-0 door een kopbal van Gijs Moerenhout.

18. Derkx 1-0, 24. v. Galen 2-0; 65. Moerenhout 3-0

Opstelling:
RKVVO: v.d. Oever; Antonis, Segers, J. Mol, van Reijen; Offermeijer, v. Doormalen (Vos), Jorrit Mol; v.d. Plaat, Sanders (Sterken), v. Dijk (Soetens)