zondag 14 juli 2024
Waarnemend burgemeester Letty Demmers feliciteert Marcel Delhez © Omroep Veldhoven - Jerry Immers

Marcel Delhez voorgedragen als nieuwe burgemeester Veldhoven

De Gemeenteraad van Veldhoven heeft dinsdagavond 18 september Marcel Delhez (51) voorgedragen als nieuwe burgemeester voor Veldhoven. Marcel Delhez is vanaf 2015 burgemeester in de gemeente Noord-Beveland in Zeeland. De Veldhovense gemeenteraad denkt met Marcel Delhez een uitstekende opvolger te hebben gevonden voor de vorige jaar vertrokken Jack Mikkers. Sinds oktober 2017 is Letty Demmers – Van der Geest de waarnemend burgemeester.

In Veldhoven treft Marcel Delhez een omgeving aan met voldoende uitdagingen in de regio en lokale ambities. De focus ligt op zowel de Veldhovense samenleving als op de politieke besluitvorming, op het behartigen van de belangen in de regionale samenwerkingsverbanden, en op het gebied van integrale veiligheid. In deze dynamische omgeving kan VVD-er Marcel Delhez zijn brede ervaring en persoonlijkheid optimaal inzetten.

Marcel Delhez is 51 jaar oud en geboren in Breda. Tijdens zijn studie HBO-Communicatie woonde hij in Eindhoven, maar keerde later terug naar Uden waar zijn vrouw Martine woonde. Tijdens zijn wethouderschap in Uden heeft hij de opleiding Master Public Management aan de Universiteit van Tilburg afgerond met als thesis onderwerp: de leidersrol van de bestuurder bij gemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Marcel Delhez spreekt uit zijn hart: “Ik verlaat Noord-Beveland met pijn in mijn hart. Ik voel me er thuis en heb het enorm naar mijn zin. Veldhoven geeft mij met zijn sociaal-economische context een hele mooie nieuwe uitdaging. Een uitdaging die ik niet voorbij kon en wilde laten gaan. Het burgemeesterschap van Veldhoven voelt voor mij als een warme jas en ik kijk dan ook uit naar de kennismaking met de inwoners, de vele verenigingen en bedrijven van Veldhoven”.

De vertrouwenscommissie heeft in de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de op 8 mei 2018 door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. Deze voordracht is vandaag overgenomen door de gemeenteraad, waarmee de raad de heer Marcel Delhez formeel voordraagt als kandidaat. Deze voordracht is daarmee een belangrijke stap in de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester. De aanbeveling van de raad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, waarna de Koning het besluit officieel moet goedkeuren. De verwachting is dat Marcel Delhez eind november kan worden geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Veldhoven.

Omroep Veldhoven heeft een videoreportage gemaakt van de voordracht van Marcel Delhez door de gemeenteraad. Deze reportage is HIER te bekijken.