dinsdag 16 juli 2024

Basisschool De Berckacker heeft nieuw kleurig schoolplein

Heikant – Basisschool De Berckacker aan de Norenberg heeft een vernieuwd en kleurig schoolplein in gebruik genomen. De feestelijke opening van het schoolplein met 80 kleurige mozaïektegels werd donderdag 20 september verricht door wethouder Daan de Kort. Leerlingen van groepen 6, 7 en 8 hebben alle motieven op de mozaïektegels gemaakt.

Samen leren en respect voor elkaar en de omgeving hebben, staat bij basisschool De Berckacker centraal. In de groepen 6, 7 en 8 werd door 80 leerlingen op verschillende manieren gedurende het schooljaar onderzoek gedaan hoe dat voor hun groep geldt. In dit project – met de naam “Kleur in de wijk” – werden ze begeleidt door Marlies Tops, kunstenares en oprichtster van Creatief in Zonderwijk, enthousiaste vrijwilligers en ouders. Op de mozaïektegels zijn de bevindingen van de leerlingen vormgegeven als pictogrammen, met als boodschap een positieve wens voor alle andere kinderen.

Iedere mozaïektegel kreeg zo een eigen achterliggend verhaal. Krijn uit groep 8 maakte een tegel met als boodschap: zorg samen voor een schone wijk, dat is beter voor mens èn dier. En Lieke uit groep 7 maakte een tegel met een “high five” erop, omdat ze vriendschap en het goed met elkaar omgaan belangrijk vindt. Alle kinderen zijn erg trots op wat ze gemaakt hebben en kregen voor hun inzet een fraai certificaat.

Samen met Cultuurcoach Ot Ottenheim en Marlies Tops, gaf directeur Maria Veenvliet van de basisschool het project “Kleur in de wijk” vorm. Het project was een initiatief van Creatief in Zonderwijk en Brede School Veldhoven en werd gesponsord door het coöperatiefonds van Rabobank Veldhoven/Eindhoven. Namens de bank bracht mevrouw Chantal Gonzalez, adviseur marketing en communicatie, een mozaïektegel mee die zij, samen met Ot Ottenheim in de speelplaats heeft gelegd. Hiermee wil ook zij onderstrepen hoe belangrijk het onderwijs en een goed leefklimaat zijn.

Vanaf deze donderdag zijn alle tegels officieel in gebruik genomen en zichtbaar voor de hele wijk. “Zo blijven de sociale betrokkenheid en de goede wensen voor alle mensen eeuwig zichtbaar” vinden Ot Ottenheim en Maria Veenvliet. De fraaie mozaïektegels kunnen door iedereen op de speelplaats bekeken worden.