woensdag 19 juni 2024
Vredesweek Immanuelkerk en Oase © Omroep Veldhoven - Jerry Immers

Wandeltocht “Generaties Voor Vrede”

De Immanuelkerk en Geloofgemeenschap Oase organiseerden op zaterdagavond 22 september een vredes-samenkomst. Een wandeltocht werd gelopen als onderdeel van de Internationale Vredesweek die als thema heeft “Generaties voor Vrede”. Omdat het regenachtige weer een buitentocht niet toeliet, vond deze plaats in basisschool De Rank in Veldhoven.

De tocht werd georganiseerd vanuit het idee dat elke tocht begint met een eerste stap. Zo kan ook op weg gegaan worden naar vrede. Dat doel zal morgen nog wel niet bereikt zijn, maar samen een eerste stap zetten is een goed begin.

Onder leiding van Jeroen Kok van Geloofsgroep Oase en Wim Dekker vanuit de Immanuel gemeenschap werden in groepjes “Zeven stappen naar Vrede” gezet. Bij elke stap was er iets te doen, te bespreken, te beleven voor jong en wat ouder. Op stoeptegels werd vastgelegd wat ervaren werd. Aan het eind van de samenkomst werden deze stoeptegels naar de Immanuelkerk gebracht om daar te beginnen met een route naar vrede. De samenkomst viel aan het einde van de Internationale Vredesweek die dit jaar als thema had “Generaties voor Vrede”.

(verslag Jerry Immers)