vrijdag 26 april 2024
De 0-1 van Danny Das (links) laag in de hoek - Foto: Ruud Bertels

Marvilde met geluk langs Someren

Someren – Hoe goed de wedstrijden in de beker ook waren, vandaag stond de eerste wedstrijd in de competitie op het programma. En dat was al meteen bij een pittige tegenstander, Someren, dat vorig seizoen nog lang meedeed voor de titel. Het eerste uur was van Marvilde kant erg matig. Hierna was Marvilde een paar minuten beter en dat was voldoende om toch met de overwinning naar huis te gaan. Someren miste meerdere kansen en bleef zo met lege handen achter.

In de zesde minuut werd een achterbal van Marvilde kort genomen, maar hierna werd deze eenvoudig aan de tegenstander gegeven. Koen de Louw werd aangespeeld en mocht alleen voor doelman Sam van Rooij de hoek uitkiezen. De bal werd nog van richting veranderd en ging zo aan de goede kant voor Marvilde langs de paal. In de 33e minuut kwam een aanval van Someren via een voorzet vanaf de achterlijn voor het doel. De bal werd aangeraakt door een verdediger van Marvilde, waardoor de rest van de verdediging uitgespeeld was. Uiteindelijk kwam de bal bij de geheel vrijstaande Joost vd Velden terecht. Op 10 meter mocht hij inschieten, maar Sam van Rooij wist met de voet redding te brengen. Hiermee was de eerste helft klaar en mocht Marvilde blij zijn dat de rust bereikt werd zonder tegendoelpunten.

Ook in de 2e helft bleef Someren kansen creëren. Na een goede hoekschop van Nick Kusters kopte Oelse Venhuizen na 57 minuten de bal net over het doel. Even later kopte Wesley v.d. Boomen een goede vrije trap van Nick Kusters voor het Marvilde-doel langs. Iets na het uur was er dan eindelijk een eerste kans voor Marvilde. Muti Nawabi gaf de bal voor vanaf links en op een paar meter van het doel kon Max van den Akker inkoppen. Hij raakte de bal echter helemaal verkeerd. Twee minuten later mocht Sander Bertels alleen op het doel van Someren afgaan, maar hij werd neergehaald. De verdediger mocht op het veld blijven van de scheidsrechter. In de 67e minuut werd een voorzet vanaf links van Someren voor het doel langs gekopt door Wesley vd Boomen. Drie minuten later kwam Marvilde verrassend op voorsprong. Dennis van de Weijer gaf de bal diep op Max van den Akker die vanaf de achterlijn teruggaf op Danny Das. Danny schoot op de punt van de vijf meter in de korte hoek, 0-1.

Hierna was het nog 20 minuten tegenhouden. Someren slingerde de ene lange bal na de andere in het strafschopgebied. Someren-invaller Freek van Bussel kopte net over en raakte de lat. In de laatste minuten mocht hij nog helemaal vrijgelaten een corner inkoppen, maar ook deze keer wist Sam van Rooij redding te brengen. Ondanks de vele kansen kon Someren het net niet laten bollen, waardoor Marvilde met het nodige geluk de3 punten mee terug naar Meerveldhoven kon nemen.

69. Das 0-1

Marvilde: v. Rooij; Vroomen, R. Born, v.d. Wiel, v. Vark; v.d. Weijer (Bazelmans), Kiebert, Bertels; v.d. Akker, Das, Nawabi (Yilmaz)