zaterdag 27 april 2024
Linksback Mark van Doorn in duel met Bladella-aanvoerder Anel Selimovic - Foto: Chantal Straatman

Rood Wit makkelijk langs Bladella

Veldhoven-Dorp – In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen had Rood Wit weinig problemen met promovendus Bladella, dat vorig seizoen nog in de 3e klasse uitkwam. Bij rust was het slechts 1-0, maar in de 2e helft werd het veldoverwicht ook in doelpunten uitgedrukt. Door slordigheidjes in de Veldhovense defensie tegen het einde van de wedstrijd leek Bladella nog een eretreffer te kunnen scoren, maar zover kwam het niet.

Na 1 minuut stilte naar aanleiding van het spoorwegongeval in Oss, kon de wedstrijd van start gaan op een regenachtig sportpark De Korze. In de openingsfase creëerden beide ploegen zich nauwelijks kansen. Pas na ruim een kwartier werd Rood Wit voor het eerst gevaarlijk wat resulteerde in een schot van Jan van Hout, dat door Bladella-keeper Stan van den Berg niet goed verwerkt werd, 1-0. Rood Wit kreeg rond de 30e minuut nog enkele kansen. Een diepe bal vanaf het middenveld werd door Jan van Hout goed aangenomen, maar zijn schot strandde op keeper Van den Berg. En enkele minuten later liet de Bladelse keeper een voorzet van Mike Meulenbroek glippen, Jan van Hout, die net achter de keeper stond, miste de onverwachte kans.

Tien minuten in de 2e helft gaf Jordy Maes een perfecte pass over de as van het veld op Jan van Hout die de bal hard het doel in pegelde, 2-0. Twee minuten later was er ineens een kansje voor Bladella. Een vrije schop door Niels Krekels enkele meters buiten de punt van het strafschopgebied werd bij de tweede paal gemist door de vrijstaande Rob van den Boom. Een kleine 20 minuten voor het einde viel de wedstrijd in het slot. Stef Fasen, net een minuut in het veld, ronde fraai in de hoek af, nadat de bal na een ingooi werd doorgekopt. Het had zelfs nog 4-0 moeten worden toen Jan van Hout vanaf links de bal snoeihard richting de lange hoek pegelde. De pegel leek net voor het doel langs te gaan, ware het niet dat Stef Fasen bij de tweede paal kwam inlopen. Ook hij zette zijn slof er vol tegenaan, maar van vlakbij werd de bal richting de hockeyvelden gelanceerd.

In de laatste fase van de wedstrijd slopen er wat slordigheidjes in het spel van de Veldhovenaren. Zo kreeg Bart de Jong ineens een fraaie kans na een mistrap van Batuhan Günüç, maar diens schot werd goed geblokt door Rood Wit keeper Mark Smulders. Al met al was het een meer dan terechte overwinning van Rood Wit op een druilerig sportpark De Korze. Rood Wit had gedaan wat het moest doen en kan nu op weg naar enkele lastige wedstrijden komende weken met eerst EFC, gevolgd door de derby’s tegen Marvilde en RKVVO.

17. v. Hout 1-0; 55. v. Hout 2-0, 71. Fasen 3-0

Rood Wit: Smulders; v. Doorn (83. Damman), Bettgens, Günüç, Slegers; Brugman, v. Bladel (79. Chelah), Maes, Schellekens; Meulenbroek (69. Fasen), v. Hout
Bladella: v.d.Berg; N. Jansen, M. Jansen, v. Overbeek (50. R. Wouters), v.d. Boom; S. Wouters, Selimovic, Vosters (62. Lauwers); Krekels (73. Spooren), d. Jong, Bot