dinsdag 18 juni 2024

Robert Tops stopt als fractievoorzitter PvdA

Robert Tops stopt per 1 juli 2015 als raadslid en fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in Veldhoven. Hij was ruim negen jaar actief in de raad, waarvan vijf jaar als fractievoorzitter. Nu wordt hij bestuurder bij Cordaad Welzijn. Tijdens de raadsvergadering van 23 juni neemt Robert afscheid.

Robert TopsCordaad Welzijn komt voort uit Paladijn, de organisatie waarvan Robert directeur is en de Stichting Stimulans in Veldhoven. De twee instellingen fuseren op 1 juli 2015. Cordaad Welzijn is vanaf dat moment de nieuwe organisatie voor maatschappelijke dienstverlening en welzijn voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Belangenverstrengeling voorkomen
Zoals Tops aangeeft: “Ik ben politiek actief geworden in de plaats waar ik ben opgegroeid. Dat maakt het raadswerk voor mij waardevol. Je bouwt zo samen aan de toekomst van Veldhoven. In mijn nieuwe functie is dit niet anders, maar door uit de politieke arena te stappen, voorkom ik dat er een verstrengeling van belangen ontstaat. Het gaat niet om mijn plek in de raad, maar om wat we samen voor Veldhoven kunnen bereiken. Binnen Cordaad kan ik blijven bouwen aan Veldhoven.”

Robert kijkt terug op drie verschillende samenstellingen van de gemeenteraad en een verscheidenheid aan dossiers. In een periode van negen jaar stond ‘zijn’ fractie aan de wieg van het armoedebeleid en de verruiming van de inkomensdrempel. Daardoor kunnen meer inwoners voorzieningen gebruiken die speciaal voor hen in het leven zijn geroepen. Ook heeft hij er mede voor gezorgd dat er meer woningen kwamen voor starters. Een wens die hij al had toen hij in 2006 startte als raadslid.

Jeroen RooijakkersOpvolging in de gemeenteraad
Jeroen Rooijakkers (36) neemt als volgende PvdA-er op de kandidatenlijst het stokje van Robert over, als raadslid én als fractievoorzitter. Jeroen brengt een ruime ervaring van acht jaar raadslidmaatschap mee.