woensdag 17 april 2024
Medaillewinnaars Nielle Vroegh en Joep van Limpt van KoryoSports

3 Internationale medailles voor KoryoSports Veldhoven

Tallinn – 2 sporters van de Veldhovense Taekwondo vereniging KoryoSports hebben afgelopen week 3 podiumplaatsen gescoord in Estland. Daar vonden het Europees Kampioenschap en de Tallinn Open Kampioenschappen plaats. Joep van Limpt behaalde brons op het EK en ook nog een bronzen medaille op de Tallinn Open, terwijl Nielle Vroegh in haar klasse een 2e plek behaalde op de Tallinn Open.

EK Taekwondo

3e plek Joep van Limpt op EK Taekwondo

Donderdag 26 augustus stonden op het EK in Tallinn “Only the best”.  In de klasse van Joep van Limpt, van -41 kg, gaat elke partij over 3 ronden van 1 ½ minuut. In zijn poule stonden 20 nationaliteiten en 21 sporters grotendeels afkomstig van sterke landenteams. Joep leverde niet alleen een topprestatie door Brons te behalen maar wist ook als enige van het Nederlands Team een podiumplaats te bereiken! Na achtereenvolgens 24-2 (point gap) tegen Zweden, 20-15 tegen Montenegro, 28-2 tegen Armenië moest Joep pas in de halve finale zijn meerdere erkennen tegen het sterke Turkije. De bronzen plak was dan ook meer dan verdiend. Zeker gezien het feit dat de Balkan landen en landen als Rusland en Turkije vrijwel ongestoord, in de afgelopen 18 maanden covid-periode, competities hebben gespeeld in tegenstelling tot de westers EU-landen.

Tallinn Open

2 dagen later was het opnieuw prijs voor KoryoSports met brons voor Joep van Limpt en zilver voor Nielle Vroegh. Voor Joep geen makkelijke opgave, zo direct na het zware EK, weer de mat. Toch drong hij door tot de kwartfinales na winst 26-3 (met point gap in de 2e ronde) op Estland. Tegen Cyprus kwam de man met de hamer en sloeg de vermoeidheid vanwege het EK toe. Hij kwam tekort aan snelheid, wat normaal zijn sterkste kant is in combinatie met opeenvolgende acties. Niettemin een verdiende 3 plaats op het podium en zijn 2e Bronzen plak!

Zilver voor Nielle Vroegh op Tallinn Open

Nielle Vroegh, die oorspronkelijk in de -47 kg strijd, ging nu als cadet naar de -51 kg. Er was bewust gekozen voor een hogere gewichtsklasse, omdat er dan meer (internationale) tegenstanders waren met een serieuze achtergrond. In de kwartfinale wist Nielle tegen de Estlandse tegenstandster, in de 2e ronde (normaal 3 ronden per partij) deze met point gap 25-3 voortijdig af te sluiten. Tijdens de halve finale werd ze weer tegen Estland uitgeloot. Ook nu weer een voortijdig einde door overwinning met point gap, 21-0. De Finale partij ging tegen de Ierse “Farrel”, kersvers Brons winnaar tijdens het afgelopen EK. Nielle verloor deze partij met 7 -4, maar de Ierse wist zich maar ternauwernood staande te houden met deze lichte voorsprong.