vrijdag 19 april 2024
Teun Willems in de aanval tegen ADO'20 - Foto: Thieu Vlemmix

UNA helpt ADO’20 uit de kelder

Heemskerk – Na een goede seizoenstart moest UNA het opnemen tegen ADO’20, dat op een laatste plaats stond. Maar de thuisploeg verloor van OFC en OSS’20: twee van de kanshebbers op de titel in de Derde Divisie. Toch betekent dit niet dat ADO’20 een ploeg is die zich in de kelder van de ranglijst hoeft op te houden. UNA haalde deze zondag de Heemskerkers eruit en natuurlijk staken de Noord-Hollanders er zelf veel energie in om de verdiende eerste overwinning binnen te slepen.

Bij UNA begint het gemis van basisspelers steeds meer op te breken. Blessures voor Joey Verhoeven, Niek van Boekel, Sten Senders, Noël van Gerven en Brian Boogers werden opgevuld met gedreven “jonkies”, die nog wat ervaring missen. Ook Thomas Horsten meldde zich af en Youri Sijbers viel in de 72e minuut met een blessure uit. Voor het eerst stond dan ook Alberto Puts in de basis bij UNA. Hij begon bij UNA, volgde de opleiding bij PSV en kwam weer terug op Sportpark Zeelst. Op de bank zaten Sem van den Braken (UNA O23), Noah Nguyen (UNA O19) en Abdiasis Dahir (UNA O19).

In het eerste half uur van het duel gebeurde er niet veel. ADO’20 zocht voorzichtig de aanval en UNA moest het doen met twee kansjes. Max van den Akker vond doelman Haggerty op zijn weg en een knal van Rob van Boekel ging net naast. In de 32e minuut floot scheidsrechter Johan Rensch voor een overtreding binnen de zestien van UNA. De strafschop werd fel bekritiseerd, want het leek er op dat de overtreding op Milan Klopper net buiten de 16 werd gemaakt. De penalty werd door Sead Mazreku benut: 1-0.

Na de pauze konden de geelzwarten opnieuw geen vuist maken en in de 58e minuut sloeg Milan Klopper van dichtbij wel toe: 2-0. Toen was het eigenlijk wel duidelijk dat het niet zou lukken om nog een geelzwart resultaat te behalen. De Heemskerkers hadden de strijd in handen en tien minuten voor tijd zorgde invaller Jan-Willem Tesselaar voor de 3-0 eindstand.

32. Mazreku 1-0; 58. Klopper 2-0, 80. Tesselaar 3-0

UNA: Derix; Puts (46. Tielemans), Scheepers, Sijbers (71. van den Braken), Jagt; R. v. Boekel (65. Dahir), Franssen, Boulghalgh; Willems, Koç, van den Akker
ADO’20: Haggerty; Opoku, Kroon, Schuffelen, Boom, Lute (68. Werkzam), Boerlage (75. Doowah), Mazreku (75. M. Nijman), S. Nijman, de Waard (69. Tesselaar), Klopper