donderdag 25 april 2024
De ontlading was groot: Kampioen in de 2e klasse! - Foto: Evert Geurts

Marvilde pakt in blessuretijd kampioenschap in 2H

Meerveldhoven – Marvilde kon vandaag kampioen worden. Dan moest het zelf winnen en moesten Oirschot Vooruit en Sparta’25 punten morsen. Dat leek er lange tijd niet op. Uiteindelijk speelde Oirschot gelijk (2-2) en verloor Sparta’25 (0-1), terwijl Marvilde in blessuretijd alsnog de winst op De Valk pakte. Marvilde pakt daarmee, 5 wedstrijden voor het einde van de competitie, het kampioenschap in de 2e klasse H!

In de eerste helft scoorde De Valk de 0-1 en in de tweede helft hadden de bezoekers meerdere grote kansen om die voorsprong uit te breiden. Sam van Rooij was in die periode de grote man bij de thuisploeg. De Zaterdag senioren zorgden daarna voor het broodnodige zetje. Met vuurwerk spoorden zij het vaandelteam aan en dat leek te helpen. De 1-1 viel in de 67e minuut en in blessuretijd dan uiteindelijk ook nog de winnende.

De eerste helft verliep erg stroef voor de thuisploeg. De Valk had geen zin om vol de aanval te zoeken en bleef hangen op de eigen helft. Marvilde had hier grote moeite mee en wist zich, ondanks veel balbezit, nauwelijks een kans uit te spelen. In de 20e minuut kwam de bal via Clint van Doorn bij Twan Demin. Twan gaf breed op Mark van Doorn die meteen doortikte naar Anwar Janssen. Anwar stond vrij op 14 meter midden voor het doel, maar maaide half over de bal, waardoor keeper Dennis Verhoeven rustig kon oprapen. Vijf minuten voor rust brak De Valk een keer uit en dat was meteen raak. Sam Poos gaf voor vanaf rechts. Hij raakte de bal slecht, waardoor Joran Vermeulen hem ontving en op 15 meter in de korte hoek kon schieten, 0-1.

De tweede helft begon moeizaam en voordat Marvilde aan voetballen toekwam had de wedstrijd al beslist kunnen zijn in het voordeel van de bezoekers. In de 47e minuut kapte Luc Nouwen zich vrij op de rand van het strafschopgebied; zijn schot ging rakelings langs de paal. In de 51e minuut gaf Joran Vermeulen de bal voor en bij de 2e paal stond Luc Nouwen vogeltje vrij. Zijn kopbal werd miraculeus gered door Sam van Rooij en in tweede instantie wist Sam de bal ook nog tot corner te verwerken. Marvilde kwam met de schrik vrij!  In de 53e minuut was er een eerste opleving van Marvilde. Een hoekschop vanaf links werd over gekopt door Nick van den Boomen. Net voor het uur belandde een schotvan dichtbij van Brian Vermeer in de korte hoek ook nog eens in het zijnet.

De zaterdag senioren leken in de gaten te hebben dat er steun nodig was en vuurden het nodige vuurwerk de lucht in. Blijkbaar het sein voor de thuisclub om er een tandje bij te zetten. In de 65e minuut gooide Twan Demin ver in. Die bal werd weggewerkt door de verdediging in de voeten van Anwar Janssen. Die schoot de bal weer in en net voor het doel veranderde Nick van den Boomen de bal van richting, waardoor hij op de lat belandde. Twee minuten later was het toch raak en begon het geloof in het kampioenschap te komen. Anwar Janssen nam op links een vrije trap die van dichtbij werd ingekopt door Twan Demin, 1-1. Tien minuten voor het einde moest Man of the Match Sam van Rooij met een duik in de verste bovenhoek opnieuw redden toen Sam Poos hard inschoot vanaf rechts.

Wat niet meer voor mogelijk werd gehouden gebeurde alsnog in de blessuretijd. Ferry Aerts gaf vanaf links laag voor en bij de eerste paal tikte Sil van Herwijnen de bal in het doel, 2-1. Omdat de uitslagen op de andere velden ondertussen bekend werden en ten gunsten van Marvilde uitpakten, brak het feest op sportpark Jongelingsveld los! Door het kampioenschap promoveert Marvilde naar de 1e klasse waar het 5 seizoenen geleden voor het laatst in uitkwam.

41. Vermeulen 0-1; 67. Demin 1-1, 90+2. van Herwijnen 2-1

Marvilde: van Rooij; C, van Doorn, van den Boomen, R. Born, van Vark (59. Vroomen); de Jongh, Demin, M. van Doorn (74. Yilmaz); Janssen (86. de Bie), van Herwijnen, Aerts
De Valk: Verhoeven; Poos, Verberne, van Son, Thomassen (85. van Gerven); Devos, Smets, Vermeer (74. Kuipers), Broers; Vermeulen (85. Rijkers), Nouwen (74. Leidelmeijer)