Belangrijke winst Rood Wit op rode-lantaarndrager

Helmond – Na de fraaie 4-0 thuisoverwinning op Oranje Zwart Helmond was het aan Rood Wit om de goede lijn door te zetten tegen opnieuw een Helmondse ploeg, SC Helmondia. Rood Wit stond met een 10e plaats immers net boven de streep voor nacompetitievoetbal, maar de concurrentie (NWC) heeft evenveel punten. Rood Wit streed om de punten tegen de rode lantaarndrager Helmondia en boekte een verdiende winst door 3 doelpunten van Michel Kluijtmans. Toch is Rood Wit nog steeds niet veilig voor klasse handhaving.

In de beginfase van het duel zag het er niet naar uit dat Rood-Wit de winst snel naar zich zou toetrekken. Helmondia was vooral in deze fase aanvallend gevaarlijk. In de 20e minuut leidde dit tot het eerste doelpunt van de thuisploeg, maar daar zat wel een buitenspelluchtje aan. Marciano Duda stond volgens de assistent-scheidsrechter buitenspel, maar scheidsrechter Dragstra nam dit signaal niet over.

Kort hierna trok Roodwitter Mitchel Kluijtmans de stand weer gelijk op aangeven van Mark van Doorn. Ondanks dat de thuisploeg gevaarlijk bleef op de helft van Rood-Wit, herstelden de bezoekers zich van de matige start. Dit resulteerde in een tweede doelpunt. Na ruim een half uur bracht Jim van Beek met een steekpass Mitchel Kluijtmans in stelling die de bal in de lange hoek tegen het zijnet schoot, 1-2 en tevens ruststand.

Het was voor de meegereisde supporters uit Veldhoven wel duidelijk dat een derde doelpunt nodig was om onder de druk van Helmondia uit te komen. Helmondia staat dan wel laatste op de ranglijst maar de teams uit de onderste regionen zijn vaak de moeilijkste duels. In de 55e minuut passeerde Waldir Lima Dos Santos op fraaie wijze enkele Helmonders waarna hij de bal perfect op de voet legde van Mitchel Kluijtmans die de bal helaas naast het doel schuift.

Na een uur spelen was aanvaller Mitchel Kluijtmans attent bij een klutsbal die tussen de Helmondia-verdediging en hun keeper viel. Met een sliding op de bal – waarbij Helmondia-keeper Kevin Vincent zich blesseerde – rolde de bal het lege doel in: 1-3. Een minuut later bracht Mark Smulders met een knappe save redding op een scherpe inzet van Helmondia. Het laatste kwartier van het duel speelde Helmondia met tien man nadat er al drie keer was gewisseld en een Helmonder met een blessure het veld moest verlaten. Hierna hadden Jim van Beek (na fout van reservekeeper Wessel Knapen) en Gideon Pieschel (paal) beiden de 1-4 op hun schoen, maar niet in het doelnet.

20. Duda 1-0, 23. Kluijtmans 1-1, 32. Kluijtmans 1-2; 60. Kluijtmans 1-3

Rood-Wit: Smulders; Verhoeven, Bettgens, v. Beek, Damman; Brugman, Veenstra, v. Doorn; Lima Dos Santos (73. Fasen), Kluijtmans, Pieschel (85. Meulenbroek)