zaterdag 20 april 2024
Brian Boogers op sportpark De Biezen in Dongen

Benauwde zege UNA in Dongen

Dongen – Tegen vv Dongen was winst voor UNA een voorwaarde om een promotieplaats af te dwingen. Mocht Jong Volendam kampioen worden en promoveren, dan heeft de eerst volgende amateurclub op de ranglijst ook het recht op promotie naar de Tweede Divisie. Na afgelopen zondag neemt de ploeg van Jeroen van Bezouwen plaats twee in beslag en dat ziet er goed uit, ofschoon er nog een aantal “finales” gespeeld moeten worden.

Het duel op Sportpark De Biezen kende twee totaal verschillende helften. De eerste stond in het teken van de geelzwarten, maar na rust maakte het team van trainer Ruud Kaiser het de Zeelstenaren knap lastig.

Van meet af aan domineerde UNA en al na veertien minuten werd Brian Boogers op onreglementaire wijze gestopt in het strafschopgebied. Vanaf elf meter schoot Mart v.d. Gevel de 0-1 achter Wessel Sprangers: 0-1. Daarna kwam het kansenfestival weer meer op gang, maar pogingen van v.d. Gevel en Schijvenaars leverden geen treffers op. Zes minuten voor de pauze drukten de geelzwarten het krachtsverschil toch uit. Jelle Schijvenaars bracht de 0-2 op het scorebord.

Zo flitsend UNA in de eerste helft speelde, zo stroef ging het na rust. Het team van Jeroen van Bezouwen leek de weg kwijt te zijn. Het middenveld van de geelzwarten functioneerde niet meer en Dongen werd steeds dreigender. Een doelpunt voor de thuisploeg kon dan ook niet uitblijven en in de 55e minuut werd dat ook een feit. Thomas Schilders bracht de stand (alweer uit een hoekschop) op 1-2. Even later ontsnapten de Zeelstenaren zelfs aan de 2-2 toen Schilders maar enkele centimeters naast schoot. Met nog een half uur te spelen bleef het billen knijpen en dat had niks te maken met seksuele intimidatie. Uiteindelijk bleef de 1-2 op het scorebord staan.

Door het verlies van TEC (0-2) tegen Westlandia veroveren de geelzwarten plaats twee op de ranglijst. Nog zeven wedstrijden te gaan. Allemaal finales.

14. v.d. Gevel 0-1, 39. Schijvenaars 0-2; 55. Schilders 1-2

UNA: Derix; Scheepers (88. R. v. Boekel), Anpong, Sebregts, Scheerlinck; N. v. Boekel (77. Jagt), v. Dijk, Bassou; v.d Gevel, Boogers, Schijvenaars
Dongen: Sprangers; v.d. Stappen, Henskens, Kazanci, Koenen, Schilders, Kools, Saez (v. Bree), Gerrits, Avontuur, v.d. Berg (d. Man)