vrijdag 19 april 2024
Jelle Schijvenaars in actie tegen OSS20 - Foto: Febi

Benauwde zege UNA op OSS’20

Zeelst – Ondanks een sterke eerste helft kreeg UNA het moeilijk in het tweede bedrijf tegen O.S.S.’20. Of het aantal blessuregevallen hier de oorzaak van was …? Feit is wel dat de geelzwarten tegen het einde van de wedstrijd met inzet en strijdlust de Ossenaren uiteindelijk met 2-0 op de knieën kregen.

Met fris aanvallend voetbal begon UNA aan het karwei tegen de nummer acht van de ranglijst. Al in de 8e minuut zette Rob van Boekel met een droge harde knal zijn ploeg op voorsprong. Doelman Ralph Vos stond als aan de grond genageld. Daarna kwamen er nog kansen voor Jelle Schijvenaars (hoekschop) en een vuurpijl van Louisben Jagt op het lichaam van Vos. Tegen de rust sloeg het blessurespook toe. Tom Scheepers moest met hoofdklachten het veld verlaten en Rob van Boekel (knie) onderging hetzelfde lot. Ondertussen verscheen een ambulance voor het kleedlokaal en nam Tom Scheepers ter observatie mee.

Het had er alle schijn van dat de geelzwarten hiervan uit hun ritme raakten, want de gasten die voor rust nul kansen kregen, namen opeens het initiatief over. Nog was het niet gedaan met de kwetsuren, want in minuut 52 kon Louisben Jagt niet meer verder (hamstring). Na een uur voetballen herpakte de ploeg van Jeroen van Bezouwen zich. Teun Sebregts mikte net naast en Brian Boogers kwam via de doelman niet verder dan een hoekschop. Toch knokte UNA zich in veilige haven, want in de toegevoegde tijd zag Boogers de keeper van O.S.S.’20 iets te ver voor zijn doel staan en zijn wippertje was goed voor 2-0. Hiermee was de benauwde zege op de Ossenaren een feit.

8. R. v. Boekel 1-0; 90+1. Boogers 2-0

UNA: Derix, Paridaans, Anpong, Scheerlinck, Scheepers (43. V. Dijk), Bassou, R. v. Boekel (44. Sebregts), Jagt (51. Demin), Tielemans, Boogers, Schijvenaars
OSS’20: Vos; Eltink, Engelen, v.d. Berg, d. Groot, v. Lith, Zonnenberg, Peltzer, v.d. Rande, v. Grunsven, Geerts