dinsdag 18 juni 2024

De Valk heeft moeite met goed verdedigend Rood Wit

Veldhoven-Dorp – Na de beladen heenwedstrijd eind september tegen De Valk was Rood-Wit gebrand om de arbitrale dwaling van destijds recht te zetten. Dat was bijna gelukt. Nadat de Roodwitten in de 85e minuut op voorsprong kwamen, kwam De Valk in blessuretijd alsnog langszij. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

In de eerste helft waren nagenoeg geen hoogtepunten te noteren. In de 6e minuut onderschepte Jan van Hout een te korte terugspeelbal, maar zijn inzet werd gepareerd door De Valk-keeper Dennis Verhoeven. Ook De Valk kon moeilijk vat krijgen op de sterke verdediging van de Roodwitten. AL met al werden de beide keepers maar weinig op de proef gesteld.

Kort na rust had De Valk-speler Luc Nouwen een riante kans op de 0-1 naar zijn vizier stond niet op scherp. De Valk had ook in de tweede helft meer balbezit maar kon slechts met grote moeite tot een uitgespeelde kans komen. Beide teams kregen dan ook in de 2e helft geen scoringsmogelijkheden.

Het venijn zat echter in de staart; in de slotfase verdwenen dan ook de nullen van het scorebord. Met nog 5 minuten te gaan schoot Jan van Hout de bal vanaf de hoekvlag superscherp in de doelmond. Op een uiterst curieuze wijze rolde bal over de doellijn, 1-0. De euforie duurde echter maar zes minuten. In de blessuretijd was het De Valk-speler Luc Nouwen die met een fraaie kopbal de 1-1 op het scorebord bracht. Gelet op de veldverhoudingen en het gebrek aan kansen over en weer een terechte uitslag, maar wel zuur voor Rood Wit om twee dure punten te verliezen in blessuretijd.

Doelpunten:
85. v. Hout 1-0, 90+1. Nouwen 1-1

Opstellingen:
Rood Wit: Smulders; Damman, Maes, v. Beek, Slegers; Verbeek, Schellekens, Günüç; Driessen, v. Hout (94. v. Gulik), Meulenbroek (76. Veenstra)
De Valk: Verhoeven; Verberne, Ayebi Duah, v. Steensel, v. Son; Smets, Devos, Broers; v. Beek, Nouwen, Vermeulen