woensdag 24 april 2024

Doelpuntrijke seizoensopening voor RKVVO

Oerle – Onder een stralend najaarszonnetje begonnen Hilvaria en RKVVO aan het nieuwe seizoen. Met in gedachten de 1-8 nederlaag van afgelopen seizoen was RKVVO er op gebrand ‘iets’ recht te zetten tegen de mannen uit Hilvarenbeek. Er ontspon zich voor de ogen van de toeschouwers een vermakelijk duel.

Het beginsignaal had nog maar nauwelijks geklonken of de bal lag al in het doel van Hilvaria. Uit een verre pass uit de RKVVO-defensie ontstond een communicatiefout tussen de keeper en de laatste man van Hilvaria waar Luuk Soetens wel raad mee wist. De bal liep na de kluts in de defensie van Hilvaria tergend langzaam richting het doel en Luuk Soetens was er als de kippen bij om een intikkertje tegen de touwen te werken. Over een vroege goal gesproken, 45 sec! In de 14e minuut was het Hilvaria dat de stand weer gelijk trok. Uit een van de spaarzame aanvallen ontstond een hoekschop en uit deze hoekschop scoorde Tom van Beers. De bal werd ingebracht in de doelmond en bij de ‘verre paal’ stond Tom vogeltje vrij om in te koppen.

In het verdere verloop van de eerste helft ontstonden er kleine kansjes voor beide elftallen maar er tekende zich een licht veldoverwicht af voor RKVVO. Dit was de inleiding voor een tweetal uitstekende aanvallen kort voor de rust. Eerst was het Bart Sanders die uit een voorzet van Wesley van Reijen de 2-1 liet aantekenen en slechts 2 minuten later was het Martijn van Dijk die uit een voorzet van Luuk Soetens de 3-1 op het bord bracht.

In de tweede helft ging RKVVO daar verder waar het voor de thee gebleven was. Met aanvallend en verzorgd veldspel werd Hilvaria verder onder druk gezet en het was wachten op meer doelpunten op Sportpark De Heikant. En die kwamen er. Luc Segers uit een afgemeten voorzet van Bas van Doormalen scoorde met een kopbal. In de 71e minuut nam Bart Sanders van buiten de 16 meter de 5-1 voor zijn rekening en het slotakkoord was voor Martijn van Dijk die met een halve volley de 6-1 eindstand op het wedstrijdformulier bracht. Deze seizoensopening mocht er zijn en de blamage van vorig seizoen werd hiermee meer dan weggewerkt!

1. L. Soetens 1-0, 15. v. Beers 1-1, 43. Sanders 2-1, 45. v. Dijk 3-1; 50. Segers 4-1, 71. Sanders, 5-1, 90. v. Dijk 6-1

Opstelling:
RKVVO: Verhoeven; Jasper Mol, Segers, B. Soetens, Beelen; van Reijen, van Doormalen (Kempers), Offermeijer; van Dijk, Sanders (van der Velden), L. Soetens