vrijdag 26 april 2024
Rob van Boekel (links) scoort de 2-1 - Foto: Thieu Vlemmix

Doorzettingsvermogen levert UNA winst op

Zeelst – Net als vorige week tegen de nummer-laatst van de ranglijst trof UNA opnieuw een hekkensluiter. Tegen ADO’20 in Heemskerk ging het helemaal fout. Dat mocht niet gebeuren tegen HSC’21 uit Haaksbergen. Het gebeurde ook niet, maar voor winst moesten de supporters wachten tot de laatste negentien minuten van de wedstrijd voordat de UNA trein vertrok.

Het duel tussen UNA en HSC’21 was in alle opzichten een rare wedstrijd. Na acht seconden (!!) deponeerde Diego van der Weide de knikker al in het UNA doel, zonder dat een UNA-speler de bal aangeraakt had! Nog nooit vertoond op Sportpark Zeelst. Gebrek aan concentratie bij de geelzwarten kan als oorzaak van de vroege 0-1 gezien worden.

De rare wedstrijd werd nog vreemder in de 11e minuut. Toen knalden in een duel Louisben Jagt (UNA) en Jasper Scholten (HSC’21) hard met de hoofden tegen elkaar. Beide spelers hielden daar een hoofdwond aan over. Voor Scholten zag het er ernstig uit. Reden voor scheidsrechter Jan Willem Bouw om de wedstrijd stil te leggen. Nadat een ambulance de onfortuinlijke Scholten op het veld voor nader onderzoek had opgepikt, kon het duel na 38 minuten eindelijk hervat worden vanaf minuut 11.

UNA probeerde wat aan de vroeg opgelopen achterstand te doen. De thuisploeg had dan ook veelvuldig balbezit maar het leidde tot geen enkele kans. Ook een vijftal corners achter elkaar rond het halve uur leverden niets op. De Haaksbergse sluitpost Bob Peterman zag het allemaal aan en hoefde nauwelijks in actie te komen.

UNA-trainer Harrie Gommans wilde het tij in de 2e helft keren. Hij zette met Rob van Boekel en Nick Tielemans twee verse gelouterde krachten in. UNA trok dan ook het initiatief steeds meer naar zich toe, maar het leidde opnieuw nauwelijks tot kansen. Ondanks een sterk verdedigend HSC’21 (dat wel loerde op een snelle counter) bleef het team van Harrie Gommans doorzetten en geloven in succes.

De beloning kwam uiteindelijk in de 71e minuut toen Serhat Koç de 1-1 kon aantekenen. En wat al voorspeld werd (als de gelijkmaker valt, dan zou het wel eens snel kunnen gaan) gebeurde. UNA was overtuigd dat er met nog 20 minuten te gaan meer te halen moest zijn.  Eerst kwam een poeier van Thomas Horsten nog op de lat terecht, maar een minuut later tekende Rob van Boekel op aangeven van Nick Tielemans voor de 2-1 met een hard schot laag in de hoek. De kers op de taart zette Serhat Koç met zijn favoriete bezigheid: een lobje over de doelman: 3-1.

1. Van der Weide 0-1; 71. Koç 1-1, 81. R. van Boekel 2-1, 85. Koç 3-1

UNA: Derix; Horsten (77. Verhoeven), Scheepers, Puts (46. R. van Boekel), Jagt (11. Bergraaf); Franssen (46. Tielemans), Boulghalgh, Willems (77. van den Akker); Senders, Boogers, Koç
HSC’21: Peterman; Scholten (11. Viola), Schrijver, Wensing, Coolen, Veensma, Schepers, Overgoor, Stokkers (81. Menzing), van der Weide (51. Selfhout), Witbreuk (81. Nicolaas)