vrijdag 29 maart 2024
Jelle Schijvenaars in afwachting van de bal

Eerste seizoenswinst UNA

Zeelst – Het heeft 6 wedstrijden geduurd, maar na een stroeve seizoenstart begint UNA weer beter in haar element te komen. Twee weken geleden gaven de geelzwarten daarvoor het eerste signaal af tegen toenmalig koploper OSS’20. Helaas konden de mannen van Gerben Demin een week later de stijgende lijn niet doortrekken vanwege een vrij weekend. Afgelopen zondag kwam UNA wel weer aan de bak tegen Jong ADO Den Haag met als resultaat de eerste winst van het seizoen!

Op een nat Sportpark Zeelst begon de thuisploeg te voorzichtig aan de strijd. Er werden teveel ballen terug uit gespeeld en de Hagenezen lagen op de loer. In de 21e minuut zette Yahya Boussakou zijn team op 0-1. Daarna kromde UNA de rug en kreeg het meerdere kansen. Lex van Dijk kopte rakelings naast, een schot van Niek van Boekel eindigde in een hoekschop, Sten Senders schoot diagonaal rakelings voorlangs en het vizier van de ijverige Mart v.d. Gevel stond te hoog afgesteld. Op slag van rust sloegen de bezoekers daarentegen voor de tweede maal toe: Hugo Botermans was de dader.

Na de pauze had UNA nog een flink karwei voor de boeg. Het duurde tot de 66e minuut voordat Niek van Boekel met een fraaie lob de aansluitingstreffer achter doelman Luuk Brand deponeerde. UNA kwam hierdoor steeds beter in de wedstrijd. Mart v.d. Gevel kopte naast en een fraaie vrije trap van Lex van Dijk werd door keeper Luuk Brand met moeite tot hoekschop verwerkt. Ondertussen had Mart v.d. Gevel zijn vizier bijgesteld en scoorde in de 82e minuut de 2-2 en vier minuten later stelde hij orde op zaken. Na een hoekschop van Van Dijk ramde hij de 3-2 binnen. Een grillig spelend UNA pakte daarmee de eerste overwinning van het seizoen.

21. Boussakou 0-1, Botermans 0-2; 66. N. v. Boekel 1-2, 82. v.d. Gevel 2-2, 86. v.d. Gevel 3-2

UNA: Derix; Scheepers, Verkoelen, Verhoeven, Jagt; R. v. Boekel, v. Dijk, N. v. Boekel; Senders, v.d. Gevel, Tielemans (72. Schijvenaars)
Jong ADO Den Haag: Brand; Boasman, Rieder (46. Reemst), Amofa, Achahbar; Muringen, v. Kins (78. Loshi), v. Kleef; Seedorf (66. v. Mil), Botermans, Boussakou