donderdag 18 april 2024

Eric van der Palen keert terug als hoofdtrainer RKVVO

Oerle – Eric van der Palen en RKVVO hebben een principe akkoord bereikt voor seizoen 2023-2024. Van der Palen volgt als hoofdtrainer na dit seizoen Matthijn Hoogduijn op, die na zes seizoenen de club gaat verlaten.

Van der Palen is momenteel nog hoofdtrainer bij de Meerhovense 3e klasser DBS, en was tussen 2009 en 2015 al succesvol als coach bij RKVVO. In die periode bereikte hij 2 periodetitels en een promotie naar de 2e klasse. Daarnaast is Eric van der Palen hoofdtrainer geweest bij onder meer Marvilde, EFC, Dommelen en Eindhoven/av.

Zoals RKVVO aangeeft: “ Wij kwamen vrij snel in actie toen we wisten dat Matthijn Hoogduijn niet door zou gaan en Eric beschikbaar kwam. Eric van der Palen heeft zich in het verleden bewezen als een uitstekende trainer, die het collectief van de selectie, maar ook individuele spelers beter maakt. Daarnaast, sluit zijn visie naadloos aan bij die van RKVVO en is hij ook het type clubmens zoals we die bij RKVVO graag zien: ambitieus, prestatie gericht maar ook stimuleert hij plezier en gezelligheid.”

Dominique van den Wildenberg wordt de nieuwe assistent-trainer van Van der Palen. Voor Van den Wildenberg is dit een nieuwe rol, na jaren als actief voetballer op hoog niveau te hebben gepresteerd bij onder meer PSV, Eindhoven, Brabantia en DBS.

Eric van der Palen: “Gesprekken met RKVVO waren vlot en doelgericht. Onze beide ambities kwamen overeen. Daarna heb ik met de spelersraad gesproken waarbij eensgezindheid bleek over de visie op voetbal zoals we dat willen spelen. Ik vind het een leuke uitdaging om een tweede periode bij RKVVO te beginnen en samen met Dominique gaan we er een mooi jaar van maken.”

Dominique: “Eric en ik delen dezelfde passie voor het spelletje en ik denk dat ik de jongens goed kan motiveren en beter kan maken op spel-tactisch inzicht. Eric kent mij ook als zodanig en ziet dat als een goede match.” Mooi detail is, dat de vader van Dominique (Harry van den Wildenberg) , in de periode 1995-1997 hoofdtrainer was van RKVVO.