vrijdag 19 april 2024
De van Malta komende Gianni Kimvwidi maakte bij UNA zijn competitiedebuut - Foto: FEBI

Forse nederlaag UNA tegen Arnhemse beloften

Zeelst – Voor aanvang van de competitie wist men bij UNA al dat het een moeilijk seizoen kon gaan worden. Geen enkele club kan er op voorhand vanuit gaan dat een tegenstander wel te pakken is. Zeker niet als er een duel tegen een beloften team van een BVO op het programma staat. UNA, op plaats zes, trof afgelopen zondag Jong Vitesse, dat de veertiende plaats innam. Dat zegt niets. Beloften teams kunnen van week tot week van samenstelling veranderen. Van de team opgave voor de competitie stonden slechts drie spelers bij de Arnhemmers op het veld en zes stuks waren terug te vinden op de teamfoto van de hoofdmacht van de Gelderse ploeg.

UNA begon fel aan de wedstrijd en Rob van Boekel zag zijn schot tot hoekschop verwerkt worden, waaruit Mart v.d. Gevel net over mikte. Een snelle overname van Vitesse zorgde voor de eerste domper in het Zeelster kamp. Abiola Dauda bracht de stand in de 4e minuut op 0-1. UNA gaf de strijd niet op en een prima voorzet van Nick v.d. Boomen kon Mart v.d. Gevel op een paar meter voor het Arnhemse doel nèt niet onder controle krijgen. Het zag ernaar uit dat de ploeg van Mark Schenning tot de rust de schade kon beperken, maar toen Kai Koreniuk, goed voor een salaris dat dubbel zo hoog is als de complete begroting van een amateurclub in de Tweede Divisie, op slag van rust de 0-2 aantekende, knakte er al iets bij de thuisploeg.

Na de pauze ging UNA verder met vechten tegen de bierkaai en gaf veel te veel ruimte vrij. De Arnhemmers maakten daar snel en simpel gebruik van door binnen vijf minuten drie maal te scoren. Een halve kans was al genoeg voor ”Jong” Vitesse toen de 28-jarige(!) Dauda in de 62e minuut de 0-3 op het scorebord bracht; een schot uit het niks! De moed schoot bij UNA in de schoenen en drie minuten later zorgde Arshak Koryan voor de 0-4. Daarna ging het nog sneller: Dauda produceerde in de 67e minuut treffer nummer vijf; zijn derde van de wedstrijd. De wedstrijd was gelopen, maar toch kon Mart v.d. Gevel vlak voor tijd de eer nog redden: 1-5.

UNA-trainer Mark Schenning gaf na afloop in het sportprogramma Great United op Omroep Veldhoven de volgende nabeschouwing:

4.      Daouda         0-1
45.    Koreniuk      0-2
62.    Daouda        0-3
65.    Koryan          0-4
67.    Daouda        0-5
88.    v.d. Gevel     1-5

Scheidsrechter: C. Berben

UNA: Stoskovic; Huijben, Scheerlinck, Schapendonk (69. Tieben), v. d. Boomen , N. v. Boekel, R. v. Boekel, v. Wanrooij, Tielemans (69. Kimvwidi), v.d. Gevel, Eind (66. Stottelaar)
Jong Vitesse: Houwen; Lelieveld, Miazga (46. Potjes), Oude Kotte, Faye, Klein Holte, Koryan, Osman, Dauda, Calor (66. Mercan), Koreniuk (66. Schorea)