vrijdag 26 april 2024
Niek van Boekel en Max van den Akker in duel om de bal - Foto: Thieu Vlemmix

Gehavend UNA wint in Dongen

Dongen – Door veelal onnodige verliespartijen heeft UNA zich in een positie gewerkt waarin het seizoen zonder spanning uitgespeeld kan worden. Theoretisch geen kans meer op promotie en degradatie is totaal niet aan de orde. VV Dongen verkeert in dezelfde omstandigheden. Beide clubs delen plaats zeven en acht op de ranglijst.

Met twee geschorste en zeven geblesseerde spelers moest UNA aantreden tegen Dongen, dat afgelopen donderdag de inhaalwedstrijd tegen Quick nog met 5-3 won. Tot overmaat van ramp bleek smaakmaker Louis Ben Jagt na de warming up ook niet in staat om in de basis te beginnen. Maar Cruijff zou zeggen: ieder nadeel heb zijn voordeel. Zijn vervanger was Klaas Wijnsma, die een meer dan voortreffelijke wedstrijd speelde.

De eerste 45 minuten toonden twee teams die er het beste van wilden maken met UNA in de hoofdrol. Ook scheidsrechter Jensch deed een gooi naar die rol en keurde een voortreffelijke treffer van Brian Boogers na zeven minuten af, omdat de nummer tien van UNA iets geroepen zou hebben. Gekker mag het niet worden.

Na rust ging het spelletje van voor de pauze gewoon verder. UNA was de meest aanvallende partij en Dongen kon nooit een vuist maken. Kansen waren schaars. Thomas Horsten kreeg er eentje, maar van dichtbij ging zijn “terugspeelbal” gewoon in handen van doelman Wessel Sprangers.

In de 72e minuut was Max van den Akker echter toch trefzeker en de 0-1 kwam op het scorebord. Dat bleef zo tot het eind van de wedstrijd. Aanvoerder Jan Gerrits van de thuisploeg maakte het eind echter niet meer mee, omdat hij in blessuretijd een tweede gele kaart (dus rood) kreeg van scheidsrechter Jensch.

72. van den Akker 0-1

UNA: Huybers; Horsten, Boudewijns, Sijbers, Wijnsma; N. v. Boekel, Boogers, R. v. Boekel, Senders, Koç (86. Bergraaf), v.d. Akker