vrijdag 19 april 2024
Michael Damman in een hoogstaand duel met een speler van de Boys - Foto: C.S. Fotografie

Gevoelige nederlaag voor Rood Wit

Veldhoven – Na de opsteker vorige week thuis tegen Beerse Boys, volgde deze zondag de domper tegen Wilhelmina Boys. Vooral in de eerste helft werd Rood-Wit op vele fronten afgetroefd door de nummer 1-na-laatst van de ranglijst. Dat de Tricolores uit Best in de eerste helft slechts eenmaal wisten te scoren was een wonder. In de tweede helft verdubbelden de gasten de score zelfs naar 0-2. Een kwartiertje voor tijd volgde weliswaar de aansluitingstreffer maar Wilhelmina Boys bleef betrekkelijk eenvoudig overeind.

In de twee voorgaande thuisduels scoorde de tegenstander al in de eerste minuut van de wedstrijd. Deze keer bleef het doel van Mark Smulders in de eerste minuut schoon. Echter, in de eerste 20 minuten was het Wilhelmina Boys dat de verdediging verscheidene keren aan het wankelen bracht. Dankzij Rood-Wit-keeper Mark Smulders bleef de brilstand op het scorebord. Zo redde Mark Smulders met het been de inzet over rechts van Wilhelmina Boys-speler Stef Vervloet. Kort hierna hield het Rood-Wit-publiek op de tribune de adem in bij een schot van Wilhelmina Boys-speler Maron Heersmink dat rakelings voor het doel langs over de achterlijn ging.

Ondanks het veldoverwicht van de gasten had Rood-Wit toch op voorsprong kunnen komen als Jan van Hout het balletje breed van Gideon Pieschel in de 24e minuut recht voor het doel scherper had ingeschoten. Echter, Wilhelmina Boys-goalie Tom Molenberg redde met de punt van zijn schoen.

Bij de thuisploeg ging er veel fout. Na ruim een half uur greep trainer Robbert Verhoeven in door rechtervleugelverdediger Yannick Zondag – met geel op zak – te wisselen voor Remco van Etten. Ook hij kon niet verhinderen dat Wilhelmina Boys druk bleef zetten op de verdediging. Het kon dan ook niet lang uitblijven voordat de Tricolores het verschil zouden maken. Het duurde toch nog tot de 38e minuut toen Wilhelmina Boys-speler Yoran Bouwmans raak kopte uit een afgemeten voorzet over rechts: 0-1 en tevens ruststand.

Roodwitter Douwe Veenstra bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Stef Schellekens. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft wel maar het spel van Rood-Wit leidde niet echt tot scoringskansen. Veelvuldig werd de lange bal naar voren gestuurd. Na 67 minuten verdubbelde wederom Wilhelmina Boys-speler Yoran Bouwmans zelfs de score met een fraai doelpunt onderkant lat.

Trainer Robbert Verhoeven bracht in de 73e minuut zijn laatste wisselspeler in het veld. Na een fikse kuitblessure verving Robert Bettgens Batuhan Günüç . Achter één-op-één en Robert in de punt van de aanval. Kort hierna scoorde Jan van Hout wel met een hard schot  binnenkant paal. Het geloof kwam weer terug, ook bij het Rood-Wit-publiek. In de 85e minuut speelde Jan van Hout Robert Bettgens aan die in riante positie de bal helaas verkeerd raakte en dus weg kans. Eindstand 1-2.

38. Bouwmans 0-1; 67. Bouwmans 0-2, 75. v. Hout 1-2

Rood Wit: Smulders; Zondag (34. v. Etten), v. Doorn, v. Beek, Damman; Veenstra (46. Schellekens), Brugman, Günüç (73. Bettgens); Fasen, v. Hout, Pieschel.