zaterdag 27 april 2024
Louisben Jagt gaat een voorzet blokken - Foto: Thieu Vlemmix

Goede 2e helft helpt UNA niet aan punten in Gemert

Gemert – Na de winterstop behaalde UNA slechts 1 punt uit 3 wedstrijden waardoor de geelzwarten de strijd om de prijzen dit seizoen steeds verder uit het zicht zien geraken. Of zou UNA het deze zondagmiddag in de provinciale derby tegen Gemert kunnen ombuigen? Helaas werd het – ondanks een goede tweede helft – opnieuw een nederlaag voor UNA, waar een gelijkspel verdiend was geweest.

De eerste helft kreeg UNA al snel een tegenslag te verwerken. Al na 6 minuten maakte de voormalige UNA-speler Eon Herman een voorzet van Job Michels fraai af, waardoor UNA al vroeg met 1-0 achterstond. Na ruim een kwartier was er opnieuw gevaar voor het doel van UNA: een inzet van Herman werd gekeerd, maar er was geen Gemert speler die de beslissende tik kon geven. Even later kwam UNA eindelijk eens dreigend voor het Gemertse doel, echter zonder succes. Het werd daarentegen na ruim 20 minuten 2-0 voor Gemert: een ongelukkige terugspeelbal van Nguyen werd doorgekopt waarna de kleine Job Michels de bal wat gelukkig over UNA-doelman Stoskovic kopte, waarna de bal bij de tweede paal in het doel belandde.

UNA-trainer Harrie Gommans bracht een vroege, noodzakelijke wissel in, omdat de snelle Eon Herman niet te houden was voor UNA-rechtsback Jelle Born. Vooral Gemert kreeg in het laatste kwartier nog enkele kansen via Ralf Kemper en Brent Achten, maar de rust ging uiteindelijk met een 2-0 voorsprong voor Gemert in.

De tweede helft liet een ander beeld zien. UNA startte furieus en kreeg meteen al een grote kans, maar het schot van Noah Nguyen belandde op de paal. UNA bleef op jacht naar een doelpunt en Gemert beperkte zich tot verdedigen. In de 54e minuut werd het aanvallend spel van de gasten beloond, toen de geheel vrijstaande Alex Smeins vanaf 16 meter hard mocht uithalen: 2-1. UNA had de aansluitingstreffer te pakken en zette de jacht in op de gelijkmaker. Vooral Noah Nguyen had die, na ruim een uur spelen, bijna te pakken, maar de bal belandde na een fraaie carambole in de handen van Gemert doelman Stefan Tielemans.

UNA creëerde nog diverse kansen, maar het ontbrak aan nauwkeurigheid, terwijl ook Gemert doelman Stefan Tielemans er steeds goed bij zat. Net voor het verstrijken van de tijd was er binnen de beruchte lijnen nog een overtreding op Jeroen van Schoonhoven. UNA claimde een strafschop maar kreeg hem niet. Ondanks een goede tweede helft bleef UNA met lege handen achter waar een gelijkspel verdiend was geweest. De Zeelstenaren zakken door deze nederlaag naar een 7e plaats op de ranglijst.

6. Herman1-0, 24. Michels 2-0; 54. Smeins 2-1.

UNA: Stoskovic; Born (31. Tielemans), Scheepers, Sijbers, Jagt; Smeins, Boulghalgh, Senders;  Respen (70. van Schoonhoven), Boogers, Nguyen
Gemert: Tielemans; Meyssen, van Gerven, Kemper, Achten, Migchels, Jacobs, Hanenberg, Michels (88. Barten), Rouba (70. van Diepen), Herman (76. Kizir)