zondag 26 mei 2024
Louisben Jagt is weer terug na een blessure - Foto: Febi

Gretig UNA vermorzelt Dongen

Zeelst – Zo moeizaam vorige week de winst op JVC Cuijk tot stand kwam voor UNA, zo subliem walste het team van Jeroen van Bezouwen afgelopen zondag V.V. Dongen plat. Provinciegenoot Dongen, die al acht duels in winst wist om te zetten, was kansloos tegen een gretige groep geelzwarten.

Een klein kwartier moest UNA opwarmen met wat speldenprikjes op het doel van de gasten, maar daarna nam UNA het heft in handen. Centrale verdediger Ritchie-Sam Anpong schoot in de 17e minuut de bal achter doelman Wessel Sprangers. Zes minuten later verdubbelde Nick Tielemans de voorsprong. De 2-0 had voor de pauze nog verder opgevoerd kunnen worden, want doelrijpe kansen voor Teun Sebregts (mist bij tweede paal), Boogers (tikt vanaf 16 meter net naast) en Schijvenaars (hard rakelings naast) hadden een beter lot verdiend. V.V. Dongen moest zich schikken in de figurantenrol en doelman Yanick Derix beleefde een van zijn gemakkelijkste duels.

Na de pauze had UNA slechts tien minuten nodig om de 3-0 op het scorebord te brengen en weer was Ritchie-Sam Anpong de dader. Vlak voor het uur verschalkte Teun Sebregts de sluitpost van Dongen met een listig lobje: 4-0. UNA was oppermachtig en bleef gretig op zoek naar nog meer treffers. Met nog twintig minuten te gaan zette Lex van Dijk de kers op de taart. De speler met een fraaie trap in de benen nam een vrije schop vlak buiten het zestienmeter gebied. Zijn schot ging over doelman Sprangers heen, zorgde nog voor de klank van aluminium en verdween in de kruising.

Een gretig UNA won met 5-0 van v.v. Dongen, dankzij het feit dat men niet achterover ging leunen bij een kleine voorsprong, maar gas bleef geven tot het einde van de strijd. Het publiek werd dan ook verwend met een fraaie pot voetbal.

Doelpunten:
17. Anpong 1-o, 24. Tielemans 2-0; 55. Anpong 3-0, 59. Sebregts 4-0, 70. v. Dijk 5-0

Opstelling:
UNA: Derix; Scheepers, Paridaans, Anpong, Scheerlinck (71. Jagt); Bogaerts (80. v. Herwijnen), v. Dijk, Sebregts; Boogers (77. Demin), Tielemans, Schijvenaars
Dongen: Sprangers; Gerrits jr., v.d. Stappen, Henskens, Kazanci; Avontuur, Koenen, Kools (73. v.d.Ven); v. Bree (60. Poelmans), d. Man, Schilders (60. Moukouha)