vrijdag 19 april 2024
Sander Megens, maker van het enige doelpunt, in actie - Foto: Willy Pieschel

Hardwerkend Marvilde wint knap bij topploeg Best Vooruit

Best – Marvilde zit midden in een rijtje van drie wedstrijden tegen de topploegen in de competitie. Vorige week werd goed gespeeld bij TAC’90 in Den Haag, maar door enkele onoplettendheden met 2-0 verloren. Vandaag werd er weer goed gespeeld, vooral verdedigd, en wist het Best Vooruit van scoren af te houden. Aangezien Sander Megens in de laatste minuut voor rust dat wel deed, werd een knappe overwinning behaald.

De eerste helft kan kort omschreven worden: Best Vooruit viel aan, Marvilde verdedigde. Door snelle omschakelingen probeerde Marvilde tot kansen te komen, maar dat lukte nauwelijks. In de 5e minuut kreeg Sander Megens op de rand van het strafschopgebied een schietkans, maar de stuitende bal werd over geschoten. Na 19 minuten kwam Stijn Beekx aan de rechterkant in het strafschopgebied. Zijn inzet werd geblokt door Nick van den Boomen. Beekx kreeg later nog een vergelijkbare mogelijkheid, maar nu was Sam van Rooij de baas. Tot de laatste minuut voor rust was het dit qua kansen. Toen pikte Sander Megens de bal op de middenlijn op. Hij speelde deze de diepte in aan de ene kant van verdediger Bram Toebes en sprintte zelf langs de andere kant. Hierna omspeeld Sander de doelman en plaatste de bal in het verlaten doel, 0-1. Een mooie opsteker net voor de rust!

In de 2e helft had Sander Megens ook al snel voor de 0-2 kunnen en moeten zorgen. Gideon Pieschel ging diep over links en gaf breed op Sander. Midden voor het doel op de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal alleen voor doelman Bjarne Bakker naast het doel. Hierna was het beeld van de wedstrijd gelijk aan dat van de eerste helft. Best Vooruit viel constant aan, maar wist nauwelijks gaatjes te vinden. Marvilde werkte hard en wist zo af en toe nog uit de verdediging te komen.

In de 57e minuut was er een ouderwetse scrimmage voor het Marvilde-doel. Roel van de Sande nam een vrije trap tegen de rechterzijlijn. Deze ging richting de tweede paal, kwam hier ook tegenaan en sprong diagonaal terug het veld in. Een speler van Best Vooruit schoot deze weer in en Sam van Rooij bracht redding. De bal kwam opnieuw voor de voeten van een speler van Best Vooruit, maar nu doken er meerdere verdedigers voor de bal. In de 63e minuut stuurde Robbert Born Gideon Pieschel diep op links. Zijn inzet in het strafschopgebied was niet hard genoeg, zodat Bakker eenvoudig kon redden.

Rond de 70e minuut kreeg de thuisploeg nog een paar grote kansen. Zo kwam Stijn Beekx alleen voor Sam van Rooij. Iets rechts van de doelman sprong de bal hoog op, waardoor de inzet niet echt goed was en Van Rooij kon redden met zijn linkerhand. De aanval hierna werd de bal vanaf rechts teruggelegd op 11 meter waar Tom Sprokholt volledig vrij in mocht schieten. Gelukkig voor Marvilde plaatste hij de bal voor het doel langs. Best Vooruit bleef aanvallen en elke hoge bal kon natuurlijk verkeerd vallen, maar de meeste ballen kwamen veilig in de handen van Sam van Rooij terecht.

Marvilde behaalde een heel mooi resultaat in het rijtje wedstrijden tegen de toppers uit de competitie. De strijd onderin blijft echter spannend, omdat ook andere ploegen wisten te winnen. Na de wedstrijden van vandaag staat Marvilde op een veilige 8e plek, maar de afstand naar de nacompetitie plaatsen is slechts 2 punten. Volgende week komt koploper Nemelaer naar Veldhoven. In de uitwedstijd verspeelde Marvilde in de stromende regen een 1-3 voorsprong bij de rust nog in de tweede helft met als resultaat een 3-3 eindstand.

43. Megens 0-1

Opstelling:
Marvilde: van Rooij; Vroomen, van den Boomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn, de Jongh, Weijers; Megens (66. van Houtum), van Herwijnen (90. C. van Doorn), Pieschel (87. Janssen)
Best Vooruit: Bakker; Toebes, Hertogh, van Heukelom, R. van de Sande, Buiks (gewisseld), Beekx, van Genugten, Sozeyedio (gewisseld), Fiolet, Sprokholt (gewisseld). Wissels: Verlinden, Nijkamp, Veld