zaterdag 20 april 2024
UNA bedankt de vele meegereisde supporters

Heracles een ruim maatje te groot voor UNA

Almelo – Het bekeravontuur van UNA sneuvelde in de tweede ronde. Winst tegen Eredivisionist Heracles Almelo zou een stunt hebben betekend, maar zo ver zou het niet komen. Maar de ambiance en beleving van deze speciale wedstrijd dragen spelers en supporters nog lang met zich mee!

In een met 7922 toeschouwers gevuld Polman Stadion gingen de geelzwarten van start om zo lang mogelijk een tegentreffer te voorkomen. Dat plan kon al na drie minuten in de prullenbak, want de Tukkers hebben aan een miniem kansje genoeg om af te drukken. Samuel Armenteros haalde de trekker over: 1-0. In het restant van de eerste helft bleef de ploeg van Mark Schenning fier overeind, wat perspectief beloofde voor de tweede helft.

Maar vrijwel aan het begin ging het weer mis. In de 51e minuut was het opnieuw Armenteros die toesloeg en amper twee minuten later viel de nekslag voor UNA toen Kuwas via de voet van Willem Tieben de 3-0 op het scorebord zette. De wedstrijd was gelopen maar toch vielen er nog twee doelpunten. Joey Pelupessy en Brahim Darri brachten de eindstand op 5-0.

Pieter Jan Scheerlinck (UNA) en Brandley Kuwas (Heracles) in duel om de bal - Foto: Harry Broeze, Heracles
Pieter Jan Scheerlinck (UNA) en Brandley Kuwas (Heracles) in duel om de bal – Foto: Harry Broeze, Heracles

Heracles Almelo is gewoon te groot voor UNA en dat is niet gek, want ze hebben meer kwaliteit in de ploeg en trainen elke dag, terwijl er bij onze Zeelstenaren naast het dagelijkse werk nog drie keer in de week getraind wordt. Ofschoon het team van John Stegeman een bescheiden plaats inneemt in de Eredivisie, moest UNA constateren dat de afstand met die Divisie nog erg groot is.

Al met al en ondanks de nederlaag heeft de ploeg van UNA en al haar meegereisde supporters genoten van een fantastische ambiance in het Twentse land. Heracles Almelo heeft er alles aan gedaan om deze wedstrijd toch te herinneren als een van de mijlpalen in onze clubhistorie. Herman Finkers had gelijk toen hij zei dat er in Almelo altijd wat te doen was: “dan staat het stoplicht op rood en dan weer op groen”. Dat klopt. We hebben het zelf kunnen zien, maar Herman wist toen nog niet dat Heracles met 5-0 zou winnen van UNA….. De tweede overwinning in dit seizoen.

Score:
03.    Armenteros    1 – 0
51.    Armenteros    2 – 0
52.    Kuwas              3 – 0
62.    Pelupessy       4 – 0
82.    Darri                 5 – 0

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; v.d. Boomen (46. Sebregts), Schapendonk, Tieben, Scheerlinck; R. v. Boekel, Stottelaar, N. v. Boekel (78. Overhof); v. Wanrooij, v.d. Gevel (Eind), Tielemans
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Hoogma, Gosens (69. Breukers); v. Ooijen, Pelupessy, Duarte (63. Kada); v. Mieghem (69. Darri), Armenteros, Kuwas