zaterdag 27 april 2024
Spelmoment Rood Wit - RPC - Foto: Monique van de Ven
Spelmoment Rood Wit - RPC / Foto: Monique van de Ven

Het was weer: net niet bij Rood Wit

Veldhoven-Dorp – Zon en regen, het was van alles wat op sportpark De Korze. Rood Wit had de punten hard nodig om onderin weg te komen, RPC had ze nodig om aansluiting te houden met de kop van de 3e klasse. Ondanks een veldoverwicht in de eerste 25 minuten moest Rood Wit toch het onderspit delven tegen de gasten uit Stratum, al zou een gelijkspel een betere weerspiegeling zijn geweest van de prestaties op het veld.

Rood Wit begon goed aan de wedstrijd, het speelde hoog druk en kort op de bal en dat werd al snel beloond. Na een hoekschop werd eerst nog hard op de lat geschoten maar in de rebound was het uiteindelijk Giovanni van Bladel die de thuisploeg verdienstelijk op een 1-0 voorsprong schoot. Vervolgens had Rood Wit de voorsprong nog kunnen uitbreiden. Opnieuw was het Van Bladel die na 13 minuten vanaf 20 meter op het doel schoot waar RPC-doelman Sam van Rooij wat ver voor zijn doel stond; het schot ging over. Vier minuten later was het Loek Pardoel die vanaf de punt van het strafschopgebied ongehinderd op Van Rooij mocht afgaan, maar hij schoot tegen de RPC-sluitpost.

RPC had zich nauwelijks in de buurt van het Rood Wit doel gemeld, maar ineens was daar een goed crosspass van Joep van der Velden vanaf rechtshalf naar linksvoor. Samuel Franssen legde de bal vanaf de zijkant van het strafschopgebied perfect voor het doel, waar Sidney Gakpo simpel de 1-1 intikte. Vier minuten later was het al 1-2, door een fout op het middenveld van Rood Wit waar de bal onnodig verspeeld werd. Mark Werts kreeg daardoor de bal aangespeeld op de 16 meterlijn en met een simpele kapbeweging speelde hij zich vrij om de 1-2 in te schieten.

Vanaf dat moment knapte er iets bij Rood Wit, het vertrouwen was weg en niemand was aanwezig om het team weer op de rit te krijgen. Bijna was het zelfs 1-3 toen Luc Scholten een minuut voor het rustsignaal snoeihard de bal rakelings naast het Rood Wit doel schoot.

Rood Wit trainer Daan Vermeulen, die de geschorste Edwin Slagboom vanmiddag verving, startte de 2e helft met een verse kracht, Sem Buiting. Rood Wit kreeg vervolgens wel wat kansjes maar de overtuiging ontbrak. Zo was er een goede combinatie op links van Roy Kouwenberg op Sem Buiting die de bal met buitenkant voet de 16 in krulde, maar door een goede sliding van een RPC-verdediger kwam de bal niet bij de Rood Wit spitsen. Ook een goede bal van Bart van de Looij vanaf de zijlijn kon recht voor het RPC-doel niet ingekopt worden door Finn van Gulik. Het spel bleef vervolgens aan beide kanten slordig en rommelig.

Ruim tien minuten voor het eindsignaal leek RPC, dat vandaag weinig aanspraak maakte om titelkandidaat te zijn, de wedstrijd te beslissen na slecht uitverdedigen van Rood Wit. Een eerste schot werd door Corné van der Heijden nog goed gepareerd, maar bij een tweede schot op doel van Joep van der Velden was hij kansloos, 1-3. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld, want 3 minuten later kreeg de RPC-doelman een schot niet onder controle, waarna de teruggekaatste bal door Daan Verbeek in het doel werd gewerkt voor de eindstand van 2-3.

Rood Wit speelde een goede 25 minuten waarin RPC het lastig had. Maar na de snelle twee treffers van de gasten was het voorbij met het goede begin van de Veldhovenaren. Een gelijkspel was misschien een reële weerspiegeling geweest van de prestaties op het veld, maar daar hadden de gasten weinig boodschap aan. RPC overtuigde niet, maar nam wel de 3 punten mee terug naar Stratum.

7. van Bladel 1-0, 27. Gakpo 1-1, 31. Werts 1-2; 79. van de Velden 1-3, 82. Verbeek 2-3

Rood Wit: van der Heijden; van de Looij, van den Oever, Schellekens (70. van Gerwen), Mandigers; van Bladel (70. Verbeek), Hawedi, Kouwenberg; Meulenbroek, van Gulik, Pardoel (46. Buiting)
RPC: van Rooij; C. van der Velden, van den Hoff, van Groningen, Slegers; Werts, J. van der Velden (79. Naus), Scholten; Kirubel (59.’t Lam), Gakpo, Franssen (90. Vos)