dinsdag 16 juli 2024
Pannenbier bij UNA met o.a. Arie Steijntjes en voorzitter Peter Smetsers

Hoogste punt verbouwing UNA-kantine bereikt

Zeelst – Op het UNA-sportpark werd vrijdagmiddag een klein feestje gevierd. Het hoogste punt van de verbouwing van de kantine werd namelijk bereikt met de plaatsing van het metalen frame van de terrasoverkapping, het pronkstuk van de kersverse tweede divisionist!

Dit is een mijlpaal in de verbouwing van de kantine die 18 april is begonnen met het verwijderen van beplanting. De verbouwing is nu tien weken bezig met een grote groep vrijwilligers en vaklui die de afgelopen weken vrijwel dagelijks met man en macht aan het werk waren om in de zeer korte periode tussen de twee voetbalseizoenen, de kantine van UNA een complete metamorfose te geven. Volgens Arie Steijntjes, voorzitter van de verbouwingswerkzaamheden bij UNA, worden zowel de binnen- als de buitenkant grondig aangepakt. “De keuken en toiletgroepen zijn uitgebouwd en gemoderniseerd waarbij ook een minder valide toilet is aangebracht. De keuken is fors vergroot en wordt nieuw ingericht. Ook de volledige binnenruimte van de kantine wordt gemoderniseerd. Daarnaast wordt het terras vergroot tot 200 m2 en als klap op de vuurpijl komt er boven het terras de prachtige overkapping, die het pronkstuk van de vereniging wordt”, aldus een stralende Steijntjes.

Het hoogste punt van de kantine-uitbouw is geplaatst: de stalen constructie voor de luifel
Het hoogste punt van de kantine-uitbouw is geplaatst: de stalen constructie voor de luifel

Dat deze verbouwing qua financiën niet mogelijk zou zijn zonder sponsoren en zeker ook niet zonder de vele vrijwilligers, dat maakte Toon van Geel (coördinator vrijwilligers) duidelijk. “UNA heeft gekozen om veel van haar sponsoren in de verbouwing te betrekken. Zij willen het werk kostendekkend uitvoeren. Daarnaast verzetten zes dagen in de week circa 20 actieve vrijwilligers veel zwaar werk. Ze doen veel hand en spandiensten voor de aannemer, waaronder werkzaamheden als graven, üperen en terrastegels slijpen . Vanaf woensdag zit het zware werk voor de vele vrijwilligers er grotendeels op. De afwerking gaat dan plaatsvinden met onder andere schilders en plafonneurs.”

Veel enthousiasme was er tijdens het zogenaamde “pannenbier-feestje” te bespeuren bij de vele vrijwilligers en sponsors van het verbouwingsproject. De planning laat zien dat op 1 augustus alles klaar moet zijn, terwijl de officiële opening eind augustus moet plaatsvinden. En ze waren het er allemaal over eens: de kantine krijgt na de verbouwing een uitstraling die de 2e divisie absoluut waardig is!