woensdag 24 april 2024

Inspiratieloos RKVVO uit de beker gewipt

Bergeijk – Na een goede serie van 4 overwinningen op rij in de competitie, dolf RKVVO zondag in Bergeijk het onderspit tegen de nummer laatst van de derde klasse, RKVV Bergeijk. De Oerlenaren hadden het aan zichzelf te danken: het basiselftal was op een vijftal posities gewijzigd en het spel van de tweede klasser was inspiratieloos.

Een eigen doelpunt van Bas van Doormalen in de 43e minuut van de wedstrijd bleek achteraf bepalend te zijn voor de eindstand. Bas kreeg de bal ongelukkig op zijn hoofd uit een hoekschop van Bergeijk en de bal lag achter invaller-doelman Santosh Mohanlal. Dit moment was tekenend voor de wedstrijd. RKVVO was richtingloos en Bergeijk was zelf ook niet bij machte om het spel te maken en RKVVO echt pijn te doen.

Walter van Ommeren had ervoor gekozen om een vijftal andere spelers in te passen in zijn basiselftal. Deze spelers kregen een kans om zich te bewijzen in dit bekerduel. Zoals vaker pakte dit tegen de laagvlieger uit de derdeklasse Bergeijk faliekant verkeerd uit. De gehele wedstrijd vocht het team vooral tegen zichzelf en werden er eigenlijk nauwelijks kansen gecreëerd. Het ontbrak op de beslissende momenten aan scherpte en er waren tal van foutieve passes en miscommunicaties, die de frustratie zowel in als langs het veld alleen maar deden toenemen. Bergeijk daarentegen streed met man en macht om de 1-0 over de streep te trekken en slaagde daar eigenlijk schijnbaar moeiteloos in.

Het was dan ook een bekerduel om snel te vergeten en de aandacht te verleggen naar de competitie waar RKVVO zich fantastisch mengt in de strijd om de koppositie. Aanstaande zondag komt nummer 2 Venlosche Boys op bezoek in Oerle. Walter van Ommeren zal in zijn brede selectie verder puzzelen om de goede formatie in het veld te brengen. Het elftal zal er dan ook op tal van posities weer anders uitzien vergeleken met de teleurstellende bekerwedstrijd.

Score:
43.    v. Doormalen    1 – 0  (e.d.)

Opstellingen:
RKVVO: Mohanlal; Jansbeken, Segers, v.d. Ven (61. v. Reijen), Beelen, v. Baren (46. Sesink), v. Doormalen, Offermeijer, Soetens, Sanders, Bujitu (66. v. Dijk)
Bergeijk: Bauhaus; S. Hoeks, R. Hoeks, Willems, Kouwenhoven, Lavrijssen, Kok (82. Vinck), Kuijken, Bergmans, Yusofi, Jansen (70. Addichi)