zondag 26 mei 2024
Marvilde keeper Sten Otter voorkomt in laatste seconde dat EFC-er Jesse v. Gerwen kan scoren - Foto: Ronald Otter

Marvilde en EFC in evenwicht

Meerveldhoven – Na de overwinning van Marvilde in Eersel vorige week, stond vandaag alweer de ‘return’ op het programma. Vorige week was Marvilde duidelijk beter, vandaag was het veldspel van EFC beter en had Marvilde de grotere kansen. Maar beide ploegen hadden kunnen winnen, dus een gelijkspel is uiteindelijk een prima afspiegeling van deze wedstrijd. Hierdoor staat Marvilde nog altijd vier punten voor, maar nu niet alleen op EFC. Ook Someren en Blerick zijn op hetzelfde puntenaantal als EFC gekomen ….

Net als vorige week viel er om half drie een hevige hagelbui uit de lucht. Vorige week kon de scheidsrechter nog net iets later beginnen, maar deze keer kwamen de spelers al het veld op, dus stonden ze in de eerste minuten op een bijna wit veld te spelen. Het begin was bijna hetzelfde als vorige week. In de 3e minuut werd Rick van den Bogaard diep gestuurd. Aan de rechterkant in het strafschopgebied schoot hij in volley de bal boven op de lat. Twee minuten later ging Rick weer diep op rechts, maar zijn balletje over de keeper werd tegen gehouden door Koen Wouters. Hierna was EFC de beter voetballende ploeg en Marvilde wist slechts sporadisch door de goed georganiseerde defensie van EFC heen te komen. In de 41e minuut volgde de logische voorsprong van EFC. Een corner vanaf links werd uitverdedigd, maar niet ver genoeg. Teun van Borrenbergen schoot op doel en door een mêlee van spelersbenen ging de bal in het doel, 0-1. Op slag van rust was Rick van den Bogaard nog een keer veel sneller dan de verdedigers van EFC. Met een verdediger in zijn nek en een iets uit zijn doel komende keeper, lobte hij op de rand van het strafschopgebied de bal perfect in het lege doel, 1-1.

Tien minuten na de rust was er een eerste mogelijkheid voor EFC. Rob Verstappen ging alleen richting het doel van Marvilde, maar Sten Otter was met een sliding net iets eerder bij de bal. In de 67e minuut kwam Max van Limpt vanaf links alleen richting Marvilde doel. Zijn schot richting de lange hoek werd door Sten Otter met de voeten gekeerd. Eén minuut later gaf Erwin Isbouts de bal voor vanaf links, waarna Vincent Bartholomeus de bal, in moeilijke positie, in mocht koppen. De inzet ging voor het doel langs. Een kwartier voor het einde ging een lange bal richting Rick van den Bogaard. Doelman Wouters was eerder bij de bal, maar trapte half langs de bal. Hierdoor kwam deze net buiten het strafschopgebied aan de linkerkant van het veld bij Rick van den Bogaard terecht. Hij speelde zich vrij en schoot de bal met een boog schitterend over de doelman in het lege doel, 2-1. Tien minuten voor het einde leek Marvilde de wedstrijd te beslissen. Rick van den Bogaard gaf de bal vanaf links over de grond op Ties Bazelmans. Ties nam de bal midden voor het doel op de rand van het strafschopgebied aan en plaatste de bal richting doel. Keeper Wouters wist echter te redden. In de 90e minuut kreeg EFC nog een vrije trap aan de rechterkant. Marvilde kreeg de bal niet weggewerkt en opnieuw volgde een corner voor EFC. De bal bleef weer in het strafschopgebied van Marvilde hangen en uiteindelijk kopte Joni Hooyen vanaf 11 meter de bal in de verre hoek, 2-2. Eén minuut later had Marvilde nog een snelle aanval in petto, maar die werd bij de laatste pass onderbroken door Teun van Borrenbergen. Hij kreeg hiervoor zijn tweede gele, en dus rode, kaart. In de allerlaatste seconde mocht Jesse van Gerwen vanaf links nog alleen op Sten Otter af gaan. Gelukkig was zijn laatste balcontact slecht, waardoor Sten de bal voor zijn voeten weg kon pakken. Marvilde en EFC speelden vandaag terecht gelijk. Marvilde kreeg meer grote kansen, maar het veldspel van EFC was beter.

Opstellingen
Marvilde: Otter; Cools, v.d. Wiel, Louwers, Bartholomeus; Boogers (46. Bazelmans), Bertels (86. Jakobs), Bakermans, Isbouts; Yilmaz, v.d. Bogaard
EFC: Wouters; v. Kemenade, v. Borrenbergen, v. Heukelom, Theuws (46. Blox), Verstappen, Vercammen, v. Gerwen, Beljaars, v. Limpt, Hooyen