Marvilde haalt uit tegen Gestel

Meerveldhoven – Op de zonnige zaterdagavond voor Pasen speelde Marvilde thuis tegen hekkensluiter VV Gestel. Dit soort wedstrijden tegen ploegen in degradatienood kunnen lastig zijn. Zij hebben de punten hard nodig om onderin weg te komen. Zelf mag je niet verliezen en als je wint is het “normaal”. Gestel zocht de verdediging, maar toen die tegen het einde van de eerste helft geslecht was door Marvilde, was er geen houden meer aan. Twintig minuten voor het einde was het al 6-0 en toen geloofde Marvilde het wel. Grote man was Max van den Akker die 4x scoorde.

Na de heenwedstrijd in Gestel, die Marvilde met 1-4 won, is er in de tussentijd veel veranderd bij de ploeg uit Eindhoven. Veel andere spelers en een andere staf. Hiermee werden de verdedigende stellingen ingenomen in de hoop de veel scorende ploeg uit Meerveldhoven tegen te houden. In de eerste 40 minuten gebeurde er dan ook weinig. De grootste kans was in de 14e minuut toen Jelle Born een corner van Ties Bazelmans vanaf links geheel vrijstaand op 7 meter via de grond over kopte. In de 42e minuut stuurde Tayfun Yilmaz Max van den Akker diep en alleen voor keeper Tommy van de Gevel maakte Max geen fout, 1-0. Twee minuten later gaf Max van den Akker de bal vanaf links voor op Muti Nawabi. De doelman maakte een overtreding en de penalty werd onberispelijk ingeschoten door Max, 2-0. Hierna kreeg Ties Bazelmans nog een schietkans, na een actie van Max van den Akker, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd geblokt.

In het begin van de tweede helft was er in de 46e minuut een kans voor Max van den Akker en één minuut later moest Marvilde-keeper Sam van Rooij voor het eerst in de wedstrijd redding brengen. Hij deed dat perfect met een uitgestrekt been. Maar in de 48e minuut was het weer raak. Muti Nawabi gaf de bal diep op Danny Das, die de bal net binnen het strafschopgebied over de uitkomende Gestel-doelman lobte, 3-0. Twee minuten later nam Ties Bazelmans op links een corner, die bij de eerste paal prima in het doel gekopt werd door Muti Nawabi, 4-0.

De wedstrijd was nu uiteraard gespeeld en afwachten was hoe hoog de score op zou lopen. In de 68e minuut gaf Vincent Bartholomeus de bal diep op Tayfun Yilmaz aan de rechterkant. Zijn voorzet werd bij de tweede paal met het hoofd binnen gewerkt door Max van den Akker, 5-0. Twee minuten later een identieke situatie. Nu gaf Tayfun de bal over de grond voor vanaf rechts en kon Max de bal eenvoudig bij de tweede paal intikken, 6-0. Hierna volgden meerdere kansen, waaronder een schot vanaf 40 meter van Muti Nawabi over de ver voor zijn doel staande doelman (naast) en een corner van Robbert Born die op de lat viel, maar gescoord werd er niet meer.

Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Wilhelmina’08 in Weert; een ploeg die op dit moment redelijk in vorm is. Voor Marvilde is er nog van alles mogelijk, de tweede plek en in de strijd om de derde periode, maar het kampioenschap lijkt vergeven aan FC Eindhoven AV.

41. v.d. Akker 1-0, 43. v.d. Akker 2-0 (str); 48. Das 3-0, 57. Muti Nawabi 4-0, 68. v.d. Akker 5-0, 69. v.d. Akker 6-0

Marvilde: v. Rooij; Bartholomeus (71. Maessen), v.d. Wiel, R. Born, v. Vark; Yilmaz, J. Born (Cools), Bazelmans; v.d. Akker, Das (62. v.d Weijer), Muti Nawabi
Gestel: v.d. Gevel; v. Gemert (67. Aydin), Brugmans, Noijen, Gadzo; Ouzalah, Koc, Danisik, I, Achenteh, Danisik; B. Achenteh, Kraker