woensdag 24 april 2024

Marvilde krijgt te weinig bij Rood Wit

Veldhoven-Dorp – De eerste Veldhovense derby in de tweede klasse eindigde op sportpark De Korze in een gelijkspel. Het spel van Rood Wit kenmerkte zich door achterover te leunen en te loeren op de snelle counter via spits Jan van Hout. Marvilde had daarentegen het meeste balbezit en had het betere van het spel, maar moest toch genoegen nemen met 1 punt.

De eerste helft had Marvilde een veldoverwicht. Verassingsback Tayfun Yilmaz gaf een aantal prima passes op Max van den Akker en Muti Nawabi, maar dit leverde geen doelpunt op. In de 21e minuut kreeg Max van den Akker de grootste kans. Een diepe bal van Danny Das kwam bij de Marvilde-spits terecht. Hij was sneller bij de bal dan de keeper van Rood Wit. Met een tikje tegen de bal probeerde hij keeper Smulders te passeren, maar de doelman van Rood Wit reageerde snel en pakte de bal nog net voor de voeten van Max weg.

Pas in de 25e minuut kreeg Rood Wit de eerste kans van de wedstrijd en meteen was het raak. Jan van Hout ontving een diepe bal op rechts en gaf een lage voorzet. die door Giovanni van Bladel kort werd teruggelegd op Batuhan Günüç. Die schoot de bal hard in de kruising waarbij Marvilde-doelman Sam van Rooij kansloos was, 1-0. In de laatste minuut voor de rust was er nog een prima voorzet van Max van den Akker vanaf rechts. In de eerste wedstrijd van de beker schoot Dennis van de Weijer deze ineens hard onder de lat, maar vandaag werd deze op dezelfde manier ver over het doel geschoten.

In de 51e minuut werd Max van den Akker diep gestuurd en met Robert Bettgens in zijn nek kon Max inschieten. Het schot was niet hard genoeg om keeper Smulders te verschalken. Twee minuten later ging Tayfun Yilmaz alleen richting doel van Rood Wit en werd neergelegd door Robert Bettgens. De scheidsrechter gaf hiervoor een gele prent aan Bettgens; de vrije trap op 20 meter werd vervolgens tegen de muur geschoten door Danny Das. Tot het uur was Marvilde de betere ploeg en had Rood Wit niet meer te bieden dan het ene doelpunt.

Het laatste half uur ging de strijd meer gelijk op en als Rood Wit koelbloediger was geweest, was Marvilde met lege handen naar huis gegaan. In de 59e minuut nam Mitchell Slegers een vrije trap op links. Bij de tweede paal kopte Jan van Hout in, maar Sam van Rooij kon redding brengen. Vier minuten later had de beslissing kunnen vallen. Mitchell Slegers nam nu een vrije trap op 20 meter op rechts. Zijn schot raakte de grond net voor Sam van Rooij en via de handen van de doelman van Marvilde ging de bal tegen de lat. In de 67e minuut haalde Ties Bazelmans de achterlijn en zijn voorzet werd met de arm tegengehouden door een verdediger van Rood Wit. De scheidsrechter had dit niet gezien. De opvolgende corner van Robbert Born werd bij de eerste paal door Rood Wit keeper Mark Smulders in eigen doel gestompt, 1-1. In de 73e minuut schoot Tayfun Yilmaz vanaf 20 meter op doel. Doelman Smulders kon met een uiterste duik redding brengen in zijn linkerbenedenhoek.

Het laatste kwartier zocht Rood Wit nadrukkelijker de aanval op. Een kwartier voor het einde ging Rachid Chelah alleen op het doel van Marvilde af, maar zijn inzet op de rand van het strafschopgebied werd knap met de vuisten gered door Sam van Rooij. Ook de daaropvolgende corner werd op doel geschoten, maar opnieuw door een Marvilde verdediger tot corner weggewerkt. Verder kwamen de beide ploegen niet, waardoor de 1-1 na 90 minuten op het scorebord bleef staan. Een stand waar beide trainers niet tevreden mee waren.

De videoreportage van de wedstrijd die Omroep Veldhoven samen met Marvilde TV maakte is HIER te vinden.

25. Günüç 1-0; 69. Smulders 1-1 (e.d.)

Rood Wit: Smulders; v. Doorn, Bettgens (60. Verhoeven). Günüç, Slegers; Maes, Meulenbroek (77. Souidi), Brugman; v. Bladel, Schellekens; v. Hout (61. Chelah)
Marvilde: v. Rooij; Yilmaz (88. Vroomen), v.d. Wiel, R. Born, Cools; Bertels, v.d. Weijer (50. Kiebert), Bazelmans; Muti Nawabi (46. v. Vark), Das, v.d. Akker