dinsdag 16 april 2024
Max van den Akker wordt neergelegd door Koen van Steensel, met een rode kaart als gevolg - Foto: Ronald Otter

Marvilde langs De Valk, maar scoort te weinig

Meerveldhoven – De eerste wedstrijd na de winterstop trof Marvilde de enige tegenstander waar het nog niet tegen had gespeeld: De Valk. De ploeg uit Valkenswaard degradeerde vorig seizoen uit de 1e klasse, maar weet nog geen potten te breken. De gasten versterkten zich in de winterstop, waarbij vooral Joran Vermeulen in oefenwedstrijden liet zien erg gevaarlijk te kunnen zijn. Vandaag was hij echter niet in staat om het Marvilde erg moeilijk te maken. Marvilde miste veel kansen, maar een doelpunt van Max van den Akker was uiteindelijk voldoende om met 1-0 te winnen.

De eerste helft ging aanvankelijk gelijk op zonder grote kansen. Na een half uur dacht Marvilde op voorsprong te komen toen een vrije schop op de punt van de 16 bij de tweede paal werd ingekopt, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege buitenspel.

Vanaf dat moment kreeg Marvilde de touwtjes steviger in handen. In de 42e minuut had de thuisploeg op voorsprong moeten komen. Jelle Born gaf voor vanaf rechts en Twan Demin had alle vrijheid om op 7 meter de bal in het doel te koppen. Echter … hij kopte de bal op de benen van doelman Dennis Verhoeven. In de 45e minuut trok Salim Zeroual vanaf links naar binnen en schoot de bal richting de korte hoek. Verhoeven liet de bal los, maar de bal viel net niet voor de voeten van een Marvilde-speler.

Meteen na de rust stuurde Dennis van de Weijer Salim Zeroual diep. Zijn schot alleen voor de doelman werd gered met de benen. Drie minuten later plaatste Jelle Born de bal vanaf de middenlijn naar Salim Zeroual op links. Bij de achterlijn gaf hij hard voor, waarna de bal in een woud van benen weggewerkt werd. Jelle Born was goed aangesloten en op 16 meter schoot hij hard op doel. Weer kon Verhoeven redden.

In de 58e minuut kwam dan eindelijk de dik verdiende voorsprong op het scorebord. Robbert Born gaf de bal diagonaal van linksachter naar rechtsvoor. Hier nam Clint van Doorn de bal in ontvangst en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd bij de eerste paal door Max van den Akker in het doel getikt, 1-0.

Waar De Valk in de tweede helft nog niets had laten zien, leek Marvilde na deze voorsprong iets te veel zelfvertrouwen te hebben. Hierdoor kregen de bezoekers twee kansen. In de 68e minuut schoot Joran Vermeulen vanaf de punt van het strafschopgebied op doel. Via de handen van Sam van Rooij ging de bal tegen de buitenkant van de paal. Zes minuten later gaf Luuk Broers de bal diep op rechts, waar Vermeulen stond die met een lob probeerde de bal over de uitgekomen Marvilde-doelman in het lege doel te plaatsen. Gelukkig voor Marvilde ging deze lob net naast.

De Valk gooide n de laatste fase alles op de aanval en gaf Marvilde hiermee veel ruimte. In de 90e minuut leverde deze ruimte een rode kaart op voor de aanvoerder van De Valk, Koen van Steensel. Max van den Akker had de bal net op de helft van De Valk. Hij kapte Van Steensel uit en dacht alleen op het doel af te gaan, maar werd echter neergehaald met een rode kaart als gevolg. Hierna kwam Max van den Akker nog een keer alleen voor de doelman, maar weer bracht Dennis Verhoeven redding.

Het werd zo een verdiende overwinning voor Marvilde, maar de vele gemiste kansen hadden uiteindelijk toch nog tot puntverlies kunnen leiden.

58. v.d. Akker 1-0

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, M. v. Doorn, R. Born, v. Vark; J. Born (63. d. Matter), Demin, v.d. Weijer; v.d. Akker, Zeroual (78. d. Bie), Yilmaz (68. Muti Nawabi)
De Valk: Verhoeven; Verberne, Ayebi Duah, v. Steensel, v. Son (73. d. Ronde); Devos, v. Beek (86. Belhaj), Broers; Vermeulen, Nouwen, Thomassen