dinsdag 21 mei 2024

Marvilde van onderste plaats af

Bergen op Zoom – Na vijf wedstrijden had Marvilde nog steeds niet gescoord in het eerste seizoen ooit in de eerste klasse. Als je niet scoort kun je ook niet winnen, dus Marvilde had ook nog nooit gewonnen in de eerste klasse. Vandaag, in de uitwedstrijd tegen MOC’17, kwam aan beide statistieken een einde. Marvilde scoorde en won en deed daardoor de laatste plaats over aan de tegenstander van vandaag.

Vorige week zorgde de MEVO-Olympia-Combinatie (MOC) bijna voor een grote verrassing door bij de rust met 0-2 voor te staan bij Baronie in Breda. In de 85e minuut incasseerde het de gelijkmaker en in de 94e minuut werd alsnog verloren. Het gewonnen vertrouwen tegen zo’n sterke tegenstander was blijkbaar zo groot dat MOC dacht tegen Marvilde op halve kracht te kunnen winnen. Met zo’n instelling kan het alleen maar fout gaan. Het eerste kwartier was Marvilde dan ook heer en meester. In de 4e minuut plukte Sten Otter een corner uit de lucht en trapte de bal naar voren. Een verdediger van MOC kopte de bal slecht weg, waardoor deze op 25 meter al stuiterend voor de voeten van Rick van den Bogaard terecht kwam. Rick bedacht zich niet en lobde de bal richting het doel. Doelman Daan Mennes moest zich tot het uiterste strekken om de bal over de lat te tikken. Vier minuten later was er een prima aanval over meerdere schijven. Uiteindelijk werd de bal naar de rechterkant gespeeld. Ties Bazelmans stapte over de bal heen, waardoor deze bij de geheel vrijstaande Tommy Boogers terecht kwam. Tommy gaf de bal voor en op vijf meter midden voor het doel tikte, geheel vrijstaand, Murtaza Nawabi de bal in het doel, 0-1.

Na dit eerste kwartier leek MOC te beseffen dat het niet vanzelf zou gaan vandaag. Marvilde werd in de verdediging gedrukt, maar tot grote uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg niet. Ze werden vooral gevaarlijk bij corners en vrije trappen, maar scoorden niet. In de 37e minuut kwam Marvilde weer eens gevaarlijk voor het doel van MOC. Muti Nawabi speelde de bal op rechts richting Tommy Boogers. Zijn inzet, binnen het strafschopgebied, werd gestopt door de doelman. In de laatste seconde voor de rust werd de score verdubbeld door Marvilde. In eerste instantie werd Muti Nawabi gevaarlijk, maar hij speelde uiteindelijk af op Rick van den Bogaard. Rick handelde niet snel genoeg, waardoor de verdediging weg kon werken. De bal kwam toch weer terug aan de rechterkant bij Tommy Boogers. Hij gaf voor en Ties Bazelmans mocht helemaal vrijstaand intikken. De keeper redde nog, maar in de rebound kon Ties toch nog de bal in het doel tikken, 0-2. Eén seconde na de aftrap floot de scheidsrechter voor de rust.

Tien minuten na de rust trok Rick van den Bogaard de bal terug vanaf de achterlijn, maar er stond niemand om de bal in het doel te schieten. In de tegenaanval werd MOC voor de eerste keer echt gevaarlijk. Vanaf links kapte een speler van MOC naar binnen en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij op doel. Het schot zou ver naast gegaan zijn, maar spits Rick Willigers stond in de baan van het schot. Voor het lege doel wist hij niet voldoende richting aan de bal te geven, waardoor deze in de handen van Sten Otter kwam. Zes minuten later een voorzet van Giovanni Moerland vanaf links. Bij de eerste paal kopte Rick Willigers deze naast het doel. Tien minuten later weer een grote (kop)kans. Vanaf rechts werd de bal voor het doel gegeven en Giovanni Moerland kopte helemaal vrijstaand op 7 meter hoog over. Marvilde kroop diverse malen door het oog van de naald en in de 77e minuut kreeg het, de in de lucht hangende, tegentreffer te slikken. Rick Willigers werd aangespeeld in het strafschopgebied en op de punt van het vijfmeter gebied aan de linkerkant plaatste hij de bal langs Sten Otter en de verdediger die op de lijn stond in de verste hoek, 1-2.

In de laatste tien minuten waren er, telkens op aangeven van Rick van den Bogaard vanaf rechts, kansen voor Tommy Boogers, Vincent Bartholomeus en Michael Maessen, maar deze gingen allemaal over het doel of voor het doel langs. Als je zulke grote kansen mist blijft het gevaar voor een gelijkmaker dus altijd op de loer liggen. Die viel niet en dus boekte Marvilde de eerste overwinning van dit seizoen en tevens de eerste overwinning ooit in de eerste klasse. En wat misschien even belangrijk is voor de Marvilde aanvallers: de hatelijke “nul” gescoorde doelpunten zijn uit de ranglijst verdwenen!