Sander Bertels in duel met Stef Schellekens - Foto: Ruud Bertels

Marvilde opnieuw de baas over Rood Wit

Veldhoven – Rood Wit heeft ook de derde Veldhovense derby van dit seizoen niet weten te winnen. Net zoals eerder dit seizoen, toen Marvilde met 1-0 won, wisten de blauwwitters in de return opnieuw van Rood Wit te winnen. In een doelpuntrijk duel ging Rood Wit met 3-4 ten onder tegen dorpsgenoot Marvilde.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd tegen de dorpsgenoot. Dit resulteerde al na 10 minuten in een voorsprong. Gideon Pieschel zette goed door op links. In het strafschopgebied aangekomen gaf hij de bal op Stef Fasen die volledig vrij midden voor het doel op 14 meter de bal aannam en deze in het dak van het doel schoot, 1-0. Vlak na de openingstreffer had Pieschel de score kunnen verdubbelen, maar hij zag zijn inzet in het zijnet belanden.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam Marvilde steeds meer het heft in handen. Toch was het pas na ruim een half uur voordat dit tot uiting kwam in de score. Wouter van Vark gaf in de 37e minuut een prima voorzet vanaf de zijlijn op rechts. Net iets voorbij de tweede paal stond Danny Das helemaal vrij en die plaatste de bal met de binnenkant van de voet diagonaal in het doel, 1-1. Net voor de rust kreeg Ties Bazelmans nog een goede kans toen hij een voorzet van Muti Nawabi, vanaf links, bij de eerste paal dacht te verlengen. Hij raakte de bal echter niet goed genoeg.

De tweede helft leverde aanvankelijk een overwicht van Marvilde op. Dat leverde na een kwartier de eerste echte kans op. Danny Das gaf vanaf links voor en iets voorbij de as van het veld plaatste Ties Bazelmans de bal richting doel. Een Roodwitter wist de bal nog voor de doellijn weg te halen. Dit was slechts uitstel van executie want 2 minuten later was het wel raak. Een vrije trap op links van Muti Nawabi werd bij de tweede paal teruggebracht door Tommy Vroomen. Bij de andere paal tikte Wouter van Vark van dichtbij de bal in het verlaten doel, 1-2.

Marvilde bleef de controle over de wedstrijd houden en tien minuten voor het einde werd dit uitgedrukt in een grote voorsprong. In de 80e minuut werd een schot vanaf de linkerkant door Max van de Gevel geblokt door doelman Mark Smulders, maar daardoor ging de bal voor het doel langs naar de rechterkant. Hier was Tayfun Yilmaz er als eerste bij en hij plaatste de bal in het doel. Doelman Smulders zat er wel nog aan met de voeten, maar dat was niet genoeg, 1-3. Twee minuten later werd een vrije trap kort genomen en daarna ingespeeld op Max van de Gevel op de rand van het strafschopgebied. Hij gaf de bal breed op Danny Das, die de bal met binnenkant voet in de hoek van het doel plaatste, 1-4!

De wedstrijd leek beslist, maar Marvilde liet Rood Wit nog akelig dichtbij komen. Rood Wit ging alles of niets spelen en dat leverde nog bijna resultaat op. In de 84e minuut schoot Jordy Maes de bal vanaf 25 meter in de kruising, 2-4. De eerste de beste aanval hierna ging Danny Das vanaf de zijlijn op het doel af. Hij gaf de bal breed op Tayfun Yilmaz, maar doelman Mark Smulders was hem de baas. Drie minuten later kwam een voorzet vanaf rechts bij Jan van Hout terecht op 8 meter midden voor het doel. Hij had niet in de gaten hoe vrij hij stond dus miste hij de bal grotendeels met het hoofd en kon Jeroen Keeris de bal eenvoudig oprapen. In de laatste minuut maakte hij dit weer goed door de bal diagonaal in het doel te koppen, 3-4.

10. Fasen 1-0, 37. Das 1-1; 62. v. Vark 1-2, 80. Yilmaz 1-3, 83. Das 1-4, 84. Maes 2-4, 89. v. Hout 3-4

Rood Wit: Smulders; Bettgens, v. Beek, Günüç, Maes; v. Doorn (72. Damman), Schellekens (46. Bierens), Veenstra; v. Hout, Fasen (66. Meulenbroek), Pieschel
Marvilde: Keeris; Maessen (88. Bartholomeus), v.d. Wiel, Vroomen, v. Vark; Cools, Bertels, Bazelmans (86. Kiebert); Yilmaz, Das, Nawabi (79. v.d. Gevel)