woensdag 24 april 2024
Marvilde sticht gevaar in strafschopgebied Mierlo Hout via Max vd Akker, Ties Bazelmans en koppende Tommy vd Wiel - Foto: Ruud Bertels

Marvilde overtuigend langs Mierlo Hout

Meerveldhoven – Na drie wedstrijden heeft Marvilde alles al meegemaakt. Gewonnen van Someren, verloren van Eindhoven en gelijk tegen Rood Wit V. Om de aansluiting met de top te behouden moest vandaag gewonnen worden van Mierlo Hout, dat al 18 maanden ongeslagen was en in deze competitie drie keer gelijk speelde. Uiteindelijk was Marvilde beduidend beter en bij iets meer effectiviteit had de uitslag veel hoger uit kunnen vallen.

De eerste 10 minuten bood Mierlo Hout prima weerstand aan Marvilde, maar daarna werd het overwicht van Marvilde steeds groter. Uiteindelijk leverde dit in de 37e minuut de voorsprong op. Ties Bazelmans speelde de bal over de as naar Danny Das, kreeg de bal terug van Danny en rechts in het strafschopgebied schoot hij diagonaal via binnenkant van de paal de 1-0 binnen. Een paar minuten later gaf Tayfun Yilmaz de bal op Max van den Akker, die doelman Rob van Lieshout omspeelde, maar een verdediger was goed mee teruggekomen en kon de bal voor de voeten van Max wegwerken. In de blessuretijd van de 1e helft werd de score toch nog verdubbeld. Wouter van Vark gaf de bal diep en Tayfun Yilmaz mocht alleen op de doelman af gaan. Op de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal rustig langs de doelman, 2-0.

Al vroeg in de tweede helft stuurde Ties Bazelmans Max van den Akker diep. Alleen voor de doelman, was de sluitpost de winnaar. De rebound ging nog over de achterlijn via een verdediger van Mierlo Hout. Tien minuten na rust ging Danny Das diep, andere spelers stonden buitenspel, en kwam alleen voor de doelman. Hij probeerde een lob over de doelman te spelen, maar deze bleef staan en kon de bal dus redelijk eenvoudig tegenhouden. Eén minuut later ging Max van den Akker diep, waarna hij de bal terug gaf op Ties Bazelmans. Zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied werd met de voeten gestopt door de doelman.

In de 63e minuut speelde Sander Bertels de bal diep op Steven Cools aan de linkerkant. Steven kon de bal net voor de achterlijn binnen houden en gaf de bal voor. Deze werd door een verdediger omhoog gekopt, waarna Danny Das het kopduel aanging met de doelman. Danny won en de bal kwam tegen het houtwerk. Wouter van Vark was goed gevolgd en kopte de rebound in, 3-0. Twee minuten later kwam de bal via Tayfun Yilmaz bij Max van den Akker terecht, die hem doorgaf op Robbert Born. Links in het strafschopgebied plaatste hij de bal in het doel, 4-0. Tien minuten later mocht Max van den Akker weer alleen richting doel gaan. Hij speelde de bal langs de doelman, maar die zat er nog net met een hand aan. Hierdoor vertraagde de bal en kon een verdediger de bal wegwerken.

Na al deze kansen was de dadendrang enigszins voorbij. Mierlo Hout mocht in de 83e minuut via Chahid Mezziani de eretreffer maken, 4-1. Na 90 minuten hield de goed leidende scheidsrechter het voor gezien en had Marvilde een goede wedstrijd bekroond met een mooie uitslag.

37. Bazelmans 1-0, 45+1. Yilmaz 2-0; 63. v. Vark 3-0, 74. R. Born 4-0, 83. Mezziani 4-1

Marvilde: v. Rooij; Cools, v.d. Wiel, Vroomen, v. Vark; Bertels, R. Born, Bazelmans; Das (76. Martens); v.d. Akker (81. Nawabi), Yilmaz (81. Jakobs)