donderdag 28 maart 2024
Bartholomeus en Kiebert maken het de Mierlohoutse doelman moeilijk - Foto: Ruud Bertels

Marvilde verliest in Mierlo Hout

Mierlo Hout – De doelstelling van Marvilde dit seizoen was een plaats bij de beste vijf. Na de nederlaag van vandaag is er een gedeelde vijfde plaats uitgekomen, samen met Mierlo Hout en RKVVO en op doelsaldo levert dat uiteindelijk de zesde plaats op. Vandaag stond vooral in het teken van het afscheid van een aantal spelers van Marvilde. In theorie zou een plek in de nacompetitie nog mogelijk zijn, maar al snel bleek dat die theoretische kans ook al vervlogen was. Na een mooie voorsprong in de eerste helft stond er tien minuten voor het einde een 4-1 achterstand op het scorebord en met een curieus doelpunt zorgde Tayfun Yilmaz nog voor de 4-2.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Schietkansen waren er voor Mierlo Hout, maar Sam van Rooij had hier goed het oog in. Voor Marvilde waren er schoten van Dennis van de Weijer en Danny Das, maar beiden werden door de doelman over het doel gebokst. Uiteindelijk maakte Ties Bazelmans in de 36e minuut met een mooie vrije trap de 0-1. Op links bij de zijlijn en 25 meter van het doel schoot hij de bal in de kruising in de korte hoek.

In de vijfde minuut na de rust kreeg Rick van de Ven de bal plots voor zijn voeten net binnen het strafschopgebied. Zijn schot verdween in de verre hoek, 1-1. Een paar minuten later nam Ties Bazelmans een corner op links. Bij de eerste paal kopte Max van den Akker deze achterover, waarna de bal tegen de lat kwam. De rebound kwam te snel voor de voeten van Jelle Born waardoor dit niets opleverde en toen de bal weer bij Jelle terecht kwam ging zijn schot naast. In de 55e minuut schoot Thom Meeuwsen vanaf rechts diagonaal op de paal, maar de rebound werd binnengelopen door Chafik Mezziani, 2-1.

Hierna kwamen er mogelijkheden voor Marvilde, maar schoten ging meest voorlangs. Alleen Tayfun Yilmaz schoot in de 65e minuut op de paal met een schot vanaf 18 meter. Een kwartier voor het einde besliste Mierlo Hout de wedstrijd. Mezziani had een mooie actie in huis en uiteindelijk gaf hij de bal voor op Jeroen Rooijakkers, die geen moeite had om de bal in het lege doel te schieten, 3-1. In de 82e minuut zorgde weer Mezziani van dichtbij voor de 4-1. In de laatste minuut stond Tayfun Yilmaz op 7 meter voor het doel en kreeg de bal tegen zich aangeschoten door doelman Tom Verhoeven. De bal verdween precies naast de paal in het doel voor de eindstand van 4-2.

Marvilde heeft een zeer wisselend seizoen gespeeld, zoals eigenlijk alle ploegen in de tweede klasse F. Vooraf was al duidelijk dat het allemaal dicht bij elkaar zou komen en dat is ook uitgekomen. De wisselvalligheid blijkt wel uit de 12 overwinningen, 11 nederlagen en 3 gelijke spelen. Doelcijfers 56 voor en 44 tegen, dus +12. Hiermee scoorde Marvilde op 3 ploegen na de meeste doelpunten, maar er waren ook maar 4 ploegen die meer doelpunten tegen kregen. De 3-6 overwinning bij kampioen Eindhoven was de meest in het oog springende wedstrijd. Volgend seizoen zal er een heel ander Marvilde 1 aan het seizoen beginnen.

36. Bazelmans 0-1; 50. v.d. Ven 1-1, 55. Mezziani 2-1, 75. Rooijakkers 3-1, 82. Mezziani 4-1, 90. Yilmaz 4-2