donderdag 25 april 2024
Tommy vd Wiel meldt zich voorin, gadegeslagen door Danny Das en Max vd Gevel - Foto: Ruud Bertels

Marvilde na winst koploper 2e klasse

Best – De competitie verloopt vooralsnog prima voor Marvilde. Na overwinningen tegen Beerse Boys en Rood Wit V stond vandaag de uitwedstrijd in Best tegen Wilhelmina Boys op het programma. Wilhelmina Boys werd afgelopen seizoen met afstand kampioen in de derde klasse en begon deze competitie met een knap gelijkspel tegen Someren en een afstraffing bij EFC (5-0). Vandaag was de thuisploeg in de eerste helft ook minimaal gelijkwaardig aan Marvilde en had ook kunnen scoren, maar dat is een probleem voor de Boys. De kansen werden gemist en Marvilde scoorde wel. De tweede helft had de uitslag uiteindelijk nog hoog op kunnen lopen, maar het bleef bij 0-3.

Het eerste half uur was rommelig. Wilhelmina Boys was meer op de helft van Marvilde te vinden dan andersom. Dit leverde na 23 minuten slechts 1 kans op: een voorzet van Bart Meeske werd van dichtbij gemist door Maron Heersmink, die daarbij hard in aanraking kwam met de paal. Zelfs een 3-tegen-1 aanval was niet besteed aan de Boys en werd zelfs helemaal niet gevaarlijk door goed ingrijpen van Steven Cools.

De eerste de beste mogelijkheid van Marvilde was wel meteen raak. Max van de Gevel werd in de rug gesprongen en de vrije trap op 25 meter werd door Danny Das perfect over de muur in de kruising geschoten, 0-1. Meteen hierna kreeg Wilhelmina Boys aan de linkerkant een paar meter van de achterlijn een vrije trap. Michael Koning schoot deze in een keer op het doel en Jeroen Keeris stopte deze inzet met de benen. Vijf minuten later gaf Muti Nawabi de bal over de as van het veld op Ties Bazelmans, die vanaf 20 meter de bal over de iets voor zijn doel staande keeper Richard van der Zande schoot, 0-2. Van der Zande was al in de 13e minuut de eerste doelman Tom Molenberg komen vervangen die met een hamstringblessure niet verder kon. Met deze 0-2 voorsprong sloot Marvilde een niet al te beste eerste helft fortuinlijk af.

In de tweede helft werd de wedstrijd snel beslist. Na twee minuten kwam een lange bal op rechts bij Tommy Vroomen terecht. Hij nam de bal goed mee en plaatste hem op Muti Nawabi. Via Muti kwam en Max van de Gevel kwam de bal bij Danny Das. Zijn schot werd geblokt en leek met een boog over de doelman in het doel te gaan. De bal ging echter naast, waarna Muti Nawabi de corner nam. Deze werd door Stijn Louwers hard op de onderkant van de lat gekopt. De rebound was voor Ties Bazelmans die de 0-3 intikte.

Hierna kwam er geen gevaar meer van Wilhelmina Boys en Marvilde kreeg diverse kansen om de score op te voeren. Op het uur stapte Danny Das slim over de bal na een voorzet van Muti Nawabi. Hierdoor kon Ties Bazelmans helemaal vrijstaand de bal in ontvangst nemen. Zijn inzet hield het midden tussen een voorzet en een schot en dat levert meestal niets op. Nu dus ook. Drie minuten later kwam de bal na een combinatie tussen Gijs Kiebert en Max van de Gevel bij Danny Das terecht. Op de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal net voor het doel langs. Tien minuten later plaatste Max van de Gevel de bal op Ties Bazelmans. Ties schoot vanaf 15 meter op de paal, waarna de bal in de handen van de doelman verdween. Tien minuten voor het einde ging Steven Cools op links aan de haal. Hij sneed naar binnen en gaf de bal voor op Muti Nawabi, maar die kwam recht voor het doel binnen het doelgebied een teenlengte tekort. In de blessuretijd kwam een voorzet vanaf rechts van Danny Das nog bij Luc Martens terecht. Helemaal vrijstaand op 7 meter schoot hij de bal in, maar de doelman wist tot corner te redden.

Na deze derde overwinning en het verlies van medekoploper EFC bij RPC is Marvilde nu in de 2e klasse het enige team zonder nederlaag.

36. Das 0-1, 41. Bazelmans 0-2; 47. Bazelmans 0-3

Marvilde: Keeris; Vroomen, v.d. Wiel, Louwers, Cools (84. v. Vark); Bazelmans, Kiebert, Das, Bertels; v.d. Gevel (88. Martens), Nawabi
Wilhelmina Boys: Molenberg (13. v.d. Zande); Leijtens, Mike Smit, Scott Smit, Meeske, Termeer, Koning, Vervloet, Heersmink (Azeuini), Bouwmans (61. Djibo Omanou), d. Wit