zondag 23 juni 2024
Richard Prinsen en Tommy van de Wiel tonen trots de Veldhovencup - foto SV Marvilde

Marvilde wint opnieuw Veldhoven Cup 2016

Meerveldhoven – Marvilde speelde tot nu toe slechts één oefenwedstrijd, maar heeft toch al een prijsje binnen. Het won voor de tweede maal opeenvolgend de Gemeentecup Veldhoven. Het was een close-finish met Rood Wit, maar dat mocht uiteindelijk de pret niet drukken bij de blauwwitters. De grote beker mag opnieuw een jaar bivakkeren op het sportcomplex Jongelingsveld, de thuisbasis van SV Marvilde.

Vrijdagavond 12 augustus werd op de velden van Marvilde weer een minitoernooi gespeeld door de 4 Veldhovense voetbalploegen Marvilde, RKVVO, Rood Wit en UNA. Deze Veldhoven Cup wordt traditioneel aan de vooravond van het nieuwe voetbalseizoen gespeeld. Door de matige gesteldheid van de velden werden voor het eerst alle wedstrijden op één (kunstgras)veld gespeeld. Hierdoor duurde het toernooi iets langer, maar konden wèl alle toeschouwers de laatste spannende wedstrijd tussen Rood Wit en RKVVO volgen. In deze wedstrijd konden beide teams èn Marvilde nog eindwinnaar worden!

De avond begon met de wedstrijd van Marvilde tegen RKVVO. Marvilde was beter en scoorde via Rick van den Bogaard en Mutti Nawabi, zodat met 2-0 gewonnen werd. Hierna speelden Rood Wit en UNA 0-0 en ook Marvilde speelde met 0-0 gelijk tegen Rood Wit. In de vierde wedstrijd nam RKVVO het op tegen het jeugdige UNA, dat veel selectiespelers miste vanwege de belangrijke eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie zondag in Groesbeek. RKVVO kwam op een 2-0 voorsprong, waarna UNA de eindstand bepaalde op 2-1. Hierdoor was RKVVO weer helemaal terug in het toernooi, maar als Marvilde in de volgende wedstrijd zou winnen van UNA, dan was de winnaar al vóór de laatste wedstrijd bekend. Marvilde kwam heel snel op voorsprong door Vincent Bartholomeus, maar zo mogelijk nog sneller kwam UNA weer op gelijke hoogte. Deze 1-1 werd ook de eindstand, waardoor de laatste wedstrijd tussen Rood Wit en RKVVO de beslissing moest brengen. Bij een overwinning van RKVVO zouden de Oerlenaren de beker winnen, Rood Wit moest met meer dan 2 doelpunten verschil winnen en anders zou Marvilde de winnaar zijn. Rood Wit kwam snel op voorsprong en in de laatste minuut werd het ook nog 2-0, maar verder kwamen de Korzenaren niet, waardoor Marvilde opnieuw de Veldhoven Cup won.

Wethouder Hans van de Looij overhandigt de Veldhoven Cup aan Marvilde-captain Sander Bertels
Wethouder Hans van de Looij overhandigt de Veldhoven cup aan Marvilde-captain Bertels

Alle uitslagen van de Veldhoven Cup op een rijtje:
Marvilde  –  RKVVO            2 – 0
Rood Wit  –  UNA               0 – 0
Marvilde  –  Rood Wit        0 – 0
RKVVO     –  UNA                2 – 1
Marvilde  –  UNA               1 – 1
Rood Wit  –  RKVVO           2 – 0

Eindstand Veldhoven Cup 2016:
1. Marvilde      3   1   2   0   5   3-1
2. Rood Wit     3   1   2   0   5   2-0
3. RKVVO         3   1   1   1   4   2-5
4. UNA             3   0   2   1   2   2-3

 

Daarnaast werden er prijzen toegekend aan:
– Beste doelman: Mark Smulders van Rood Wit (0 tegendoelpunten)
– Beste speler: Vincent Bartholomeus van Marvilde (1 doelpunt en 2 assists)
– Beste verzorger: Willem Lokhorst van Marvilde (foutloos)