zaterdag 27 april 2024
Drukte voor het UNA-doel - Foto: Thieu Vlemmix

Meerssen maakt het UNA niet moeilijk

Zeelst – Afgelopen zondag begon seizoen 2023-2024 met een thuiswedstrijd tegen SV Meerssen. Regelmatig kwam UNA de Limburgse gasten tegen in competitieverband, maar dat is alweer een hele tijd geleden. Afgelopen seizoen behaalde de ploeg van trainer Danny Volkers de titel in de Vierde Divisie en maakt zijn debuut een stap hoger. Die overgang is groot en dat werd al duidelijk in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Eigenlijk had UNA niet veel te vrezen van de debutant. Vooral voor rust speelde het tafereel zich voornamelijk voor het doel van keeper Raf Mertens af. Al na acht minuten schoot Cas Faber de 1-0 binnen. Na een minuut of twintig waagden de gasten zich voor het doel van Petar Stoskovic. Twee hoekschoppen op rij veroverden de mannen van Volkers en na die tweede werd er binnen de zestien hands gemaakt door Bassou Boulghalgh, die de bal nauwelijks had zien aankomen. De penalty werd door Bob Vankan binnen geschoten: 1-1. UNA pakte de draad weer op en zette de Meerssense defensie sterk onder druk, zonder echter doeltreffend uit te halen. Uiteindelijk gebeurde dat toch in de 40e minuut en weer was Cas Faber het goudhaantje: 2-1.

Met een temperatuur van 28 graden was het voor beide teams in de 2e helft niet mogelijk om tot op de bodem te gaan. Deel twee van het duel had dan ook niet veel meer om het lijf. Het “venijn” zat in het allerlaatste puntje van de staart. In minuut 90 mocht Sten Senders nog een penalty verzilveren: 3-1.

SV Meerssen maakte het UNA niet moeilijk. Dat zal voor de mannen van Harrie Gommans a.s. zaterdagmiddag wel anders worden in de uitwedstrijd tegen Barendrecht.

8. Faber 1-0, 20. Vankan 1-1, 40. Faber 2-1, 90+1. Senders 3-1 (str)

UNA: Stoskovic; Scheepers, Sijbers, Wielinga (90+3. van Schoonhoven), Jagt; Horsten (90+1. Boudewijns), Boogers, Bassou, Faber (75. Smeins); Respen (75. van den Akker), Senders
SV Meerssen: Mertens; Roumen, Jeroen Kuijs (78. van Hoogdalem), Jasper Kuijs (78. Lacroix), Unal, Everaers (39. Flapper), Hannon (78. Duijs), Vankan, Ceha, Last, Cherif