vrijdag 26 april 2024
UNA in de verdediging met Stoskovic, Sijbers, Scheerlinck en v. Weert - Foto: Febi

Onnodig puntverlies voor te laconiek UNA

Dongen – Het Haags kwartiertje van ADO is bij iedereen bekend en we kennen het avondje NAC, maar zo langzamerhand kan er nog zo’n gezegde aan toegevoegd worden: de minuut van UNA. Al vijf keer eerder dit seizoen sloeg UNA in de laatste minuut van de wedstrijd toe. Afgelopen zondag lukte het de Zeelstenaren weer om op Sportpark De Biezen in de laatste minuut te scoren. Ditmaal niet om de winnende treffer op het scorebord te brengen, maar wel om een 2-1 nederlaag op het nippertje te voorkomen.

UNA begon enthousiast aan de strijd tegen VV Dongen; een ploeg die voor de geelzwarten moeilijk te bestrijden is. Het beginoffensief leverde al in de 6e minuut de 0-1 voorsprong op dankzij een treffer van Brian Boogers. UNA bleef na deze vroege goal wel aandringen, maar liet ook toe dat de geelblauwen van trainer Ron Timmers beter in de wedstrijd konden komen. Niet dat dit bedreigend werd voor het doel van Petar Stoskovic, maar beter zou het zijn geweest dat UNA iets minder laconiek speelde en de tweede treffer achter doelman Jordy Zielschot zou deponeren. Ofschoon UNA daarin in staat was, gebeurde dat niet en het leek erop of de ploeg van Jeroen van Bezouwen de voorsprong wel veilig genoeg vond.

Lange tijd was die kleine marge ook veilig, maar in de 82e minuut kwam de gelijkmaker toch op het scorebord. Invaller Thomas Schilders was doeltreffend. In de 89e minuut werd het nog erger voor UNA toen Jaap van der Waarden de 2-1 aantekende. De laatste minuut moest nog komen en weer was die heilig voor de Zeelstenaren. Teun Willems bracht de stand enkele seconden voor tijd op 2-2. UNA ontsnapte aan een nederlaag en moet toch wel gaan nadenken over het feit dat een wedstrijd eerder beslist kan worden dan op het laatste nippertje.

6. Boogers 0-1, 82. Schilders 1-1, 88. v.d. Waarden 2-1, 90. Willems 2-2

UNA: Stoskovic; v. Weert, Sijbers, Huijben (87. Tieben), Scheerlinck; Boulghalgh, Stottelaar, Sebregts (R. v. Boekel); Boogers, v.d. Gevel, Bogaerts (Willems)
Dongen: Zielschot; Wouters, v. Zon, Koenen, Poelmans, Kools, Gerrits, v.d. Waarden; Mohammad (60. Schilders), v. Bree (60. Thoma), Kolkert (60. v.d. Berg)