donderdag 28 maart 2024
Marvilde op jacht naar de gelijkmaker met vd Boomen (26) en vd Meer (8) tussen veel Tilburgerse verdedigers

Onnodig verlies Marvilde van SC ’t Zand

Meerveldhoven – Na het 0-0 gelijke spel vorige week in de 1e wedstrijd van de competitie bij Kruisland, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen ’t Zand uit Tilburg op het programma. ’t Zand had vorige week met 1-3 verloren van TAC’90 uit Den Haag. De eerste helft ging gelijk op en de kansen waren zeer beperkt. Toch gingen de bezoekers met 0-2 rusten. In de 2e helft kwam Marvilde eerst terug in de wedstrijd, toen weer verder op achterstand en toen weer terug. Uiteindelijk kwam het net tekort om een verdiend punt binnen te halen.

De eerste helft leverde weinig opwinding op. Beide teams hadden hun aandeel in het spel, maar een echt overwicht kon geen van de teams bewerkstelligen. ’t Zand kwam, na een overtreding op een Marvilde-speler, in de 8e minuut op voorsprong. Robin de Man kon in tweede instantie, mooi met buitenkant rechts, de bal doortikken in de verre hoek, 0-1. In de 13e minuut had Sil van Herwijnen dé kans om de stand gelijk te trekken. Hij werd diep gestuurd en omspeelde de doelman, maar uit een moeilijke hoek trof hij de paal. De rust leek bereikt te worden met deze kleine achterstand, maar in de 45e minuut gaf Luca den Heijer vanaf rechts nog een voorzet die per ongeluk bij de 2e paal in het doel viel, 0-2.

Marvilde begon de 2e helft energiek. Youri van der Meer schoot al meteen vanaf 18 meter net naast het doel. In de 55e minuut viel de aansluitingstreffer. Gino de Wijs gaf de bal voor vanaf links, bij de eerste paal verlengde Youri van der Meer deze en midden voor het doel op 7 meter kon Sil van Herwijnen de bal in het doel schieten, 1-2. Hierna leek Marvilde ook nog op weg om de stand gelijk te trekken. In de 65e minuut nam Yurjen de Jongh een vrije trap op 23m, die doelman Ryan de Man uit de benedenhoek tikte. Één minuut later schoot Sil van Herwijnen vanaf de rand van het strafschopgebied net naast de paal in het zijnet.

Marvilde leek dus op weg naar de gelijke stand, maar in de 70e minuut kreeg het de klap van een derde tegendoelpunt te verwerken. Een corner werd bij de tweede paal ingekopt door Steven van Riel, 1-3. Even was Marvilde uit het veld geslagen en was de energie verdwenen, maar na een minuut of tien werd de strijd weer opgepakt. In de 83e minuut kwam de bal op de rand van het strafschopgebied bij Sil van Herwijnen en een paar verdedigers. De bal caramboleerde tot voor de voeten van Mauro van Houtum die met een eenvoudig, maar zeer effectief, tikje zorgde voor de 2-3.

Het geloof in een punt was weer terug en in de laatste 10 minuten werd alles op alles gezet om dit te bereiken. In de 85e minuut schoot Robbert Born vanaf 30 meter en keeper De Man had de nodige moeite om dit schot met de vuisten weg te werken. Één minuut later schoot Mauro van Houtum vanaf 18 meter op doel, maar via de rug van een verdediger ging de bal over het doel. De corner werd naast gekopt door Nick van den Boomen. In de laatste minuut gaf Gino de Wijs voor op Sander Megens. Sander speelde de bal met de borst door op Sil van Herwijnen en Sil schoot vanaf rechts hard op de lat. In de blessuretijd schoot Youri van der Meer nog een vrije trap iets links van de as over het doel.

Marvilde heeft er, met ups en downs, alles aan gedaan om een punt te behalen in de thuiswedstrijd tegen SC ’t Zand. Het lukte vandaag niet al waren de kansen er zeker wel.

8. R. de Man 0-1, 45. den Heijer 0-2; 55. van Herwijnen 1-2, 70. van Riel 1-3, 83. van Houtum 2-3

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van den Boomen, R. Born, Slegers; van der Meer, M. van Doorn (66. Vroomen), de Jongh (70. van Houtum);  Weijers (79. Megens), van Herwijnen, de Wijs
SC ’t Zand: Ryan de Man; Jongbloets (79. Bachrioui), Ikhmech, Hack, Dominicus (67. van Trier); den Heijer (87. Isohadouten), Keuken (46. Bangura), van Riel, Scholten, Melis (67. Zuijderwijk), Robin de Man