donderdag 28 maart 2024
Met 3 doelpunten drukte Gideon Pieschel zijn stempel op de wedstrijd - Foto: C.S. Fotografie

Pieschel schiet Rood Wit voorbij Sparta’18

Veldhoven – Evenals in de heenwedstrijd in Sevenum, behaalde Rood Wit opnieuw een krappe overwinning op de Limburgers, waarbij de beslissende treffer pas in de laatste minuten viel. Tweemaal stonden de Veldhovenaren op achterstand, maar het was Gideon Pieschel die met 3 doelpunten zijn stempel op de wedstrijd drukte.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen en Rood Wit stond al op achterstand. Mogelijk dat het uurtje slaaptekort vanwege de zomertijd hier de oorzaak van was …? Maar de Veldhovenaren waren door dit vroege doelpunt wèl direct klaarwakker. Zes minuten later lag de gelijkmaker er al in, door Gideon Pieschel.

De tweede helft leek een kopie van de eerste helft te worden. De toeschouwers waren nog uit de kantine aan het komen toen de 1-2 er al weer in lag en Rood Wit keek opnieuw tegen een achterstand aan. Maar ook deze keer lag de gelijkmaker, van opnieuw Gideon Pieschel, er enkele minuten later al weer in.

De ontknoping kwam in de laatste minuut toen Pieschel zijn derde en uiteindelijk beslissende treffer kon scoren. Sparta’18 was het er niet mee eens, waardoor de Limburgerse aanvoerder ook nog eens vanwege commentaar een tweede gele kaart ontving en met rood van het veld werd gestuurd.

3. 0-1, 9. Pieschel 1-1; 48. 1-2, 51. Pieschel 2-2, 90. Pieschel 3-2

Rood Wit: Smulders; Damman, Bettgens, Günüç, v. Etten; Maes, v. Beek, v. Doorn; v. Hout, Fasen (Kluijtmans), Pieschel