donderdag 25 april 2024
Jordi Verhoeven maakte een loepzuivere hattrick in de 1e helft - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO eenvoudig langs Braakhuizen

Oerle – Zowel RKVVO als Braakhuizen hadden 17 punten uit 14 wedstrijden verzameld, in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. De verwachting was  dan ook op sportpark De Heikant dat de toeschouwers in het stralende lenteweer een wedstrijd op het scherpst van de snede zouden zien. Maar niets was minder waar. RKVVO hoefde niet tot de bodem te gaan om de punten in Oerle te houden.

Al in de 4e minuut was het raak. Een prachtige steekbal van Luuk Soetens op Jordi Verhoeven leverde de 1-0 op. Oers was heer en meester en dat leverde in het eerste kwartier nog 2 kansen op. RKVVO speelde de bal gemakkelijk rond op zoek naar het gaatje in de verdediging van Braakhuizen. Braakhuizen legde Oers weinig in de weg en veel meer dan een verwoede poging met een lange bal om hun spits te bereiken was er niet te zien van de mannen uit Geldrop.

In de 38e minuut was het wederom Jordi Verhoeven na een voorzet van Luuk Soetens die de bal achter de keeper van Braakhuizen werkte. Vier  minuten later was de hattrick van Jordi een feit met een wonderschoon doelpunt. Thijs Offermeijer onderschepte een aanval van Braakhuizen en gaf direct een diepe pass op Jordi. Met een mooie boogbal over de keeper schoot Jordi de 3-0 binnen.

In het begin van de tweede helft leek het of de donderspeech van de coach van Braakhuizen effect opleverde. RKVVO keeper Sven van de Oever, moest dan ook in de 48e minuut voor de eerste keer deze wedstrijd handelend optreden. Gelukkig voor RKVVO met succes, hij verwerkte het schot tot corner. Het offensief van Braakhuizen duurde maar 5 minuten waarna RKVVO het heft weer in handen nam. Jordi Verhoeven heeft zich dan al met een enkelblessure moeten laten vervangen door Bram van der Velden. Diezelfde Bram geeft in de 80e minuut een prachtige voorzet op Martijn van Dijk die daarmee de 4-0 met een achterwaartse hakbal kan binnenwerken.

4. Verhoeven 1-0, 38. Verhoeven 2-0, 42. Verhoeven 3-0; 80. v. Dijk 4-0

RKVVO: v.d. Oever; Jasper Mol, B. Soetens, Segers, v. Baren; v. Reijen, Jongenelen (81. Kempers), Offermeijer (70. Jorrit Mol); v. Dijk, Verhoeven (50. v.d. Velden), L. Soetens