dinsdag 18 juni 2024
RKVVO-jonkies Bart Sanders en Jordan Bujito in actie tegen Heeze

RKVVO kan goede lijn niet vasthouden in cruciaal duel

Heeze – RKVVO en RKSV Heeze speelden een cruciaal duel in de onderste regionen van 2F. Beide ploegen wisten wat er op het spel stond. Winst zou voor de bovenliggende partij betekenen dat er afstand kon worden genomen van de degradatiezone. Alle ingrediënten om er een spannende middag van te maken in Heeze.

In de eerste helft was Heeze duidelijk de betere ploeg. Het was feller, sneller en leek de ploeg met de onverzettelijkheid van een team in nood wat volledig het besef had dat er gewerkt moest worden. RKVVO ging dan ook volledig kopje onder in de dadendrang van Heeze. Heeze creëerde kans op kans en daar stond voor RKVVO slechts een handvol kansjes tegenover. Uit alle mogelijkheden wist Heeze maar liefst 3 maal te scoren, maar dat hadden er ook zomaar 5 kunnen zijn.

In de 18e minuut was het raak na een scrimmage voor het doel van Robert Koek: een op het oog slecht ingeschoten bal werd van richting veranderd door Jeroen Antonis en verdween over de doellijn: 1-0. Jeroen Antonis had sowieso al zijn handen meer dan vol aan de gevaarlijke rechtsbuiten van Heeze, Jorg van Galen, die een plaag was voor de defensie van RKVVO. In de 21e minuut was het Sam Heinemans die toch de 1-1 liet aantekenen. Na goed voorbereidend werk ging hij alleen door naar de keeper die hij met een bekeken boogbal volledig kansloos liet. Als het al de verwachting was dat RKVVO beter in de wedstrijd zou kunnen komen werd dit in de 26e en 28e minuut volledig overschaduwd door de 2-1 en 3-1. De 2-1 viel door een individuele actie van de linksbuiten van Heeze, die Pieter Jansbeken omspeelde en Robert Koek kansloos liet. De 3-1 was een afstandsschot van Jorg van Galen, in de eerste helft de absoluut beste man van het veld. Net voor het rustsignaal werd er door Heeze ook nog op de paal geschoten en werd een doelpunt voor (discutabel) buitenspel. De rust ging in met een terechte 3-1 achterstand en een nieuwe puzzel werd gevraagd van de coach Walter van Ommeren.

In de tweede helft tapte RKVVO uit een ander vaatje. Bart Sanders en Jordan Bujitu werden in het veld gebracht voor Bram van Sambeek en Sam Heinemans. De wedstrijd kantelde in het voordeel van RKVVO en het was wachten op de aansluitingstreffer. Na een aantal goede kansen waaronder een bal op de lat van Bas van Doormalen in de 53e minuut was het Bart Sanders die in de 61e minuut, na goed voorbereidend werk van Martijn van Dijk, de achterhoede van Heeze zodanig onder druk zette dat hij de bal kon bemachtigen en uiteindelijk de keeper van Heeze kon verschalken: 3-2. Op dat moment was RKVVO duidelijk de betere partij en er ontstonden nog een groot aantal kleine kansen maar de echte kans op de gelijkmaker bleef uit. Heeze beperkte zich tot verdedigen en speelde de rest van de tweede vooral op de counter. Met kunst en vliegwerk trok Heeze uiteindelijk de winst over de streep en waren de 3 punten binnen. RKVVO verliest hierdoor een van de laatste strohalmen om op eigen kracht de degradatie af te wenden, maar er blijven nog kansen om klassebehoud te realiseren. Te beginnen over 14 dagen in de lastige thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Blerick.