RKVVO in de verdrukking tegen een bij 2-2 ontketend Wilhelmina Boys – Foto: Willem Binnendijk

RKVVO met hakken over de sloot

Oerle – In een poule van drie ploegen treft 2e klasser RKVVO de 3e klassers Wilhelmina Boys uit Best en SBC uit Son en Breugel. De winnaar van de poule speelt komend seizoen 2e klasse, de andere ploegen spelen 3e klasse. SBC en Wilhelmina Boys speelden hun eerste wedstrijd in deze promotie/degradatiepoule met 1-1 gelijk. Donderdagavond was het de beurt aan RKVVO voor zijn eerste nacompetitiewedstrijd en een nederlaag zou al meteen betekenen dat RKVVO zou degraderen. Het was uiteindelijk met de nodige mazzel dat de Oerlenaren met 10 man de wedstrijd tegen Wilhelmina Boys winnend afsloten en zich hierdoor een goede uitgangspositie creëerden voor de alles beslissende wedstrijd komende zondag tegen SBC.

De wedstrijd tegen Wilhelmina Boys begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Piet van de Nieuwlaat die jarenlang als scheidsrechter bij de junioren van RKVVO actief is geweest. Een man met een echt RKVVO-hart die in Oerle gemist zal worden in en langs het veld.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het vooral aftasten aan beide zijden. De nervositeit spatte van de spelers af en een rommelig begin was dan ook het resultaat. De eerste kans was voor Wilhelmina Boys. Na 13 minuten maakte Stefan van Dam gretig gebruik van de ruimte die hij op rechts kreeg. Zijn schot ging echter rakelings voorlangs. In de 20e minuut kwam de bal na een verre ingooi van Jeroen Antonis in een mêlee van spelers voor het doel van Wilhelmina Boys. Het was uiteindelijk Martijn van Dijk die uit de scrimmage het net wist te vinden. 1-0 op het scorebord en de laatste restjes spanning werden door de spelers weggewerkt. RKVVO leek door de vroege voorsprong een beetje weg te zakken in de fauteuil ‘laat ze maar komen’. En Wilhelmina Boys had daar wel oren naar. Dat gaf de voorwaartsen tot 2x toe een geweldige kans om de stand gelijk te trekken maar de afwerking was niet scherp genoeg. Tot tweemaal toe was het Ruben Rocha Rodriques die vrij voor Robert Koek verscheen en gen kans zag de gelijkmaker aan te tekenen. Ook RKVVO kreeg nog een fraaie kans: in een scrimmage voor het Bestse doel, werd de bal maar half weggewerkt. RKVVO -ack Antonis kon van net buiten de 16 op doel schieten, maar zijn harde schuiver ging diagonaal voor het doel langs. De ruststand bleef dan ook 1-0.

In de tweede helft was het Wilhelmina Boys dat vol op de aanval ging spelen. Spelers werden doorgeschoven en je zou mogen verwachten dat deze ruimte aan de voorwaartsen van RKVVO goed besteed zou zijn. De coaching besliste echter anders en er werd in de 53e een aanvaller (Martijn van Dijk) gewisseld voor een verdediger (Pieter Jansbeken). Vanaf dat moment was het RKVVO wat achter de feiten ging aanlopen omdat het veldspel totaal was ontregeld en iedereen liep te zoeken naar zijn plaats op het veld. Tegen de veldverhoudingen in was het echter opnieuw RKVVO dat scoorde. Uit één van de spaarzame aanvallen op het doel van Wilhelmina Boys werd de bal tegen de arm van een verdediger gespeeld en uit de toegekende penalty scoorde Bas van Doormalen. 2-0. Echter amper 2 minuten later scoorde Wilhelmina Boys via Maron Heersmink ook uit een toegekende strafschop na een overtreding door Bas Sesink in het 16 meter gebied. Tot overmaat van ramp kreeg Bas ook nog de rode kaart en Wilhelmina Boys ging nog fanatieker ten aanval. En dat had resultaat. Een vrije trap van Ruben Rocha Rodriques vanaf de middellijn belandde bij de kersverse invaller Kuys, die de bal in de verre hoek buiten het bereik van Robert Koek deponeerde: 2-2 . Binnen 3 minuten was de comfortabele 2-0 voorsprong verdwenen en RKVVO moest zich de laatste 20 minuten met 10 man staande zien te houden tegen een ontketend Wilhelmina Boys. Het leek een welhaast onmogelijke opgave

In het spel van RKVVO zat weinig lijn meer in. Met kunst en vliegwerk bleef RKVVO overeind tegen een furieus aanstormend Wilhelmina Boys. Koning en Kuys kregen kansen om de Boys op voorsprong te zetten, maar misten beiden. Uit een van de laatste aanvallen van RKVVO in de 87e minuut was het Mark van Doorn die vanaf de 16 een schot op het doel van Wilhelmina Boys loste. Het was slechts een slap rollertje over 20 meter maar de keeper van Wilhelmina Boys, Tom Molenberg, verkeek zich volledig op de bal en tergend langzaam rolde bal tussen de armen en benen van Tom door in het doel. 3-2 voor RKVVO. Het bleek een zeer kostbare fout te zijn van de sluitpost van de tricolores uit Best, want de gasten konden het niet meer opbrengen om er nog een slotoffensief uit te trekken. RKVVO verschafte zich met de fortuinlijke 3-2 winst een prima uitgangspositie voor de laatste wedstrijd van het seizoen de uitwedstrijd tegen SBC. Wilhelmina Boys acteert komend seizoen opnieuw in de 3e klasse.

RKVVO: Koek; Jeroen Antonis, v. Reijen, Sterken, Segers; Sesink, v. Doormalen, Vruggink (65. v. Oorschot); v. Dijk (53. Jansbeken), Sanders, Bujitu (v. Doorn)
Wilhelmina Boys: Molenberg; Smit, Gordon, v. Gerwen (67. Bressers), Meeske (46. Koning), Meerman, v. Dam, Vervloet, Heersmink, d. Wit.   (Kuys)