donderdag 18 april 2024
Jordan Bujitu kopt hoog boven de verdediging van Oranje Zwart de 2-0 tegen de touwen - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO morst dure punten in slotminuten

Oerle – In deze laatste wedstrijd voor de winterstop was RKVVO gebrand op een goed resultaat. Het elftal leeft in de overtuiging dat elke wedstrijd kan worden omgezet in winst en Oranje Zwart heeft deze eerste competitiehelft nog niet echt iets laten zien. Bovendien was RKVVO gewaarschuwd in Mierlo Hout dat ploegen in de onderste regionen toch gevaarlijk kunnen zijn als ze bij vlagen op de eigen helft verschijnen. Niet onderschatten dus en vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut geconcentreerd blijven. Dat viel in de ‘dying seconds of the game’ niet mee!

RKVVO ging zoals gewoonlijk furieus van start en al in de 4e minuut resulteerde dit in een mooie aanval over de rechterflank. Jordan Bujitu ging de 16 meter binnen en werd hardhandig tegen de grond gewerkt door de verdediging maar de scheidsrechter zag er uiteindelijk geen overtreding in. In de 17e en 20e minuut waren het schoten van dichtbij door Martijn van Dijk en Mark Vruggink die beiden geen doel troffen. Het wachten was op de openingstreffer voor RKVVO. In de 32e minuut kwam Oranje Zwart voor het eerst dicht bij het doel van Wouter Verhoeven. Uit een hoekschop werd de bal rakelings naast gekopt. Een eerste waarschuwing aan het adres van de geel blauwen was een feit. In het verdere verloop van de eerste helft bleef RKVVO de bovenliggende partij maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. De kleedkamer werd opgezocht met een 0-0 stand.

Na de thee was het continu RKVVO wat het doel van Oranje Zwart onder vuur nam. Goede mogelijkheden waren er voor Martijn van Dijk, Thijs Offermeijer en Jordan Bujitu. Deze laatste verzuimde tot 2 keer toe om de bal in de 16 meter breed te leggen voor een aanstormende RKVVO-er. In de 60e minuut was er dan toch de openingsgoal. Na een goede aanval over rechts werd de bal voorgezet door Bart Sanders en door Martijn van Dijk met de hak over de doellijn van Oranje Zwart gewerkt, 1-0. Prompt 6 minuten later was het wederom een voorzet van Bart Sanders die nu werd binnengekopt door Jordan Bujitu, 2-0. Vanaf dat moment en zeker na de aansluitingstreffer door Oranje Zwart in de 70e minuut (kopbal uit een hoekschop 2-1) sloop er een zekere angst en terughoudendheid in het team van RKVVO. In plaats van vooruit te blijven voetballen werd er vooral gewerkt en gingen duels gemakkelijk verloren tegen een sterker wordend Oranje Zwart.

Deze voorzichtige en angstige opstelling werd in de 86e en 89e minuut fataal. Tot tweemaal toe was het Oranje Zwart dat scoorde, waardoor de wedstrijd volledig kantelde. Spelers werden kinderlijk eenvoudig overlopen en verdedigend zag het er ronduit zwak uit. Met de moed der wanhoop werd er in de 90ste minuut nog eenmaal een aanval opgezet die door een verdediger van Oranje Zwart met de arm werd gestopt. Uit de toegekende vrije trap scoorde Bas van Doormalen de 3-3. Een zucht van verlichting ging over Sportpark de Heikant. Op de valreep toch nog een puntje, waardoor met dit gelijke spel een prima eerste competitiehelft werd afgesloten op een 4e plaats van de ranglijst.

RKVVO: Verhoeven, van Reijen, Mol, Sesink, Segers, Vruggink (Borgers), van Doormalen, Offermeijer (van de Ven), van Dijk (Soetens), Sanders en Bujitu