zondag 3 maart 2024

RKVVO speelt teleurstellend gelijk

Oerle – Na 4 verliespartijen werd het weer eens tijd voor RKVVO om resultaat te halen. PSV leek daarvoor een uitstekende gelegenheid, omdat ze lager geplaatst stonden dan RKVVO, maar ook omdat RKVVO de uitwedstrijd ten onrechte verloor met 2-1. Mooi moment voor revanche zou je dan denken. Maar het pakte anders uit en RKVVO kwam niet verder dan een teleurstellend 3-3 gelijkspel.

RKVVO startte aanvankelijk goed. Na een half uur spelen kreeg Dave Jongenelen de bal op het middenveld aangespeeld, hij draaide open naar links en bediende Martijn van Dijk. Martijn krulde de bal voor de goal, waar Bart Sanders bij de 2e paal ongehinderd kon binnenknikken; 1-0. Kort daarna was het Berend Wibbens die in een duel de bal koppend kon heroveren, waarna Bart Sanders halverwege de helft van PSV kon worden aangespeeld. Hij lanceerde op zijn beurt met een fenomenale hakbal Martijn van Dijk. Die wist wel raad met zo’n buitenkansje en schoof de bal beheerst onder keeper Devidson Janzen door; 2-0.

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar zoals wel vaker dit seizoen ging RKVVO onrustig spelen, had via Jordan Bujitu nog een grote kans op 3-0 maar die verzuimde het duel te beslissen. RKVVO liet te vaak de spelbepaler van PSV, Niels Raaijmakers, ongemoeid. Het was dan ook net voor rust toen door een misverstand en onvoldoende doordekken van RKVVO, Niels de bal mocht controleren op 25 meter van de RKVVO goal en vrij kon inschieten, 2-1. Hiermee was het leed voor RKVVO nog niet geleden, want het was kort daarna dat vanuit een inworp en 2 schijven, Jimmy Granviel in het strafschopgebied tussen de RKVVO spelers rustig de bal kon controleren, kon draaien en op Gerd Muller wijze de bal in de korte hoek frommelde; 2-2 met de rust.

Zo beroerd als RKVVO de rust inging des te beroerder kwamen ze eruit en stond het al na 10 minuten 2-3 nu door een doelpunt van Umut Alici. Na een goede aanval van RKVVO waar ook centrale verdediger Luc Segers zich mee bemoeide, kreeg PSV de mogelijkheid op een snelle uitval en met een lange pass werd Alici bediend. Hij mocht na een lange rush links van de goal aanleggen. Onhoudbaar voor Stef Biscop de goalie van RKVVO kwam de 2-3 op het scorebord. RKVVO rekte toch nog even de rug en het was een voorzet van Martijn van Dijk die bij de 2e paal diagonaal en tegendraads door Berend Wibbens binnenkant kruising werd binnengekopt, 3-3.

Daarna bleef het nog lang spannend en hadden zowel PSV als RKVVO de winnende goal nog kunnen maken. Het spel werd er niet beter op en het was daarom ook goed dat de goed leidende scheidstrechter Gerard Briene niet lang liet doorspelen. Al met al wederom een teleurstelling voor RKVVO dat hiermee naar plaats 8 op de rangschikking zakt. Met nog 8 wedstrijden te gaan zal RKVVO nog wat puntjes moeten sprokkelen om zich veilig te spelen. Zo zag het er 5 wedstrijden geleden niet uit toen de mannen uit Oerle nog meededen om de 2e periode …..

Doelpunten:
30. Sanders 1-0, 38. van Dijk 2-0, Raaijmakers 2-1, 45. Granviel 2-2; 49. Alici 2-3, 70. Wibbens 3-3

Opstellingen:
RKVVO: Biscop; Wibbens, B. Soetens, Jongenelen, L. Soetens (Verhoeven), van de Velden, L. Segers, Sanders, Bujitu, van Dijk, Braam. Wissel: van Sambeek
PSV AV: Janzen, Janssen, Verbeek, Raaijmakers, Y. al-Anany, A. al-Anany, Granviel (van den Berg), Alici. Wissel: Luwawa