donderdag 13 juni 2024
De 1-0 is in de maak door Luuk Soetens - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO stelt kampioenschap Eindhoven AV uit

Oerle – Op sportpark de Heikant speelde RKVVO tegen koploper FC Eindhoven AV. Met nog 2 wedstrijden te gaan en 6 punten voorsprong had Eindhoven aan een gelijkspel voldoende voor het kampioenschap in de 2e klasse. Echter … het kampioensfeest moeten de gasten nog een weekje uitstellen.

Ondanks het betere spel van Eindhoven in de openingsfase van de wedstrijd was het juist het combinatievoetbal van RKVVO wat voor menig gevaar zorgde voor het Eindhovense doel. RKVVO wist een aantal opgelegde kansen niet te verzilveren tot aan minuut 40 waar een verkeerde inschatting van de Eindhoven defensie, Thijs Offermeijer in staat stelde om een bal diep te geven op de reeds gestarte Luuk Soetens. Luuk hield het hoofd koel en rondde beheerst af door een droog schoot in de linker onderhoek. Onhoudbaar voor de goalie van Eindhoven, Cas Peters.

Luuk zou daar ook de matchwinner mee worden aangezien Eindhoven in de 2e helft, geen moment aanspraak kon maken op een gelijkspel, ondanks een aantal gevaarlijke pogingen van de Eindhovense linksbuiten, Gino de Wijs. Eindhoven probeerde continu door lange ballen dat ene gekoesterde doelpunt te maken maar de RKVVO-vesting bleek, zoals wel vaker dit seizoen, ongenaakbaar. Dylan Lemmens, Luc Segers, Benn Soetens en Jasper Mol assisteerden zonder enige moeite, de onfeilbare goalie, Sven van den Oever. Sven was simpelweg niet te passeren vandaag en bleek daarmee de plaaggeest voor Eindhoven.

Eindhoven zal nu volgende week dat broodnodige punt moeten halen voor het kampioenschap om te voorkomen dat alsnog Wilhelmina 08 er met de ‘schaal’ vandoor gaat. En RKVVO zal de laatste wedstrijd uit bij Rood Wit Veldhoven de volle winst nodig hebben voor een gunstige uitgangspositie bij de nacompetitie. En dat  in een wedstrijd waar Rood Wit zal moeten winnen om nacompetitie te ontlopen!

Doelpunten:
40. L. Soetens 1-0