woensdag 24 april 2024
Balcontrole bij RKVVO-er Bart Sanders

RKVVO tankt volop vertrouwen in laatste fase competitie!

Eindhoven – Dat RKVVO in de nacompetitie gaat uitkomen stond op voorhand eigenlijk al vast. Maar dan is het goed om dat te doen met de wetenschap dat er gewonnen kan worden en dat er met hard werken resultaat behaald wordt. RPC is de laatste wedstrijden aardig op dreef en daardoor een stevige middenmoter in de competitie. In de thuiswedstrijd werd nog met 0-3 verloren en met deze wetenschap was het aan RKVVO om een goed resultaat te behalen aan de Aalsterweg.

In de eerste helft waren er aan beide zijden weinig kansen te noteren. RKVVO had een licht veldoverwicht wat resulteerde in een tweetal goede kansen. In de 16e minuut was het Mark Vruggink die na een goede combinatie met Jordan Bujitu op de rand van de 16 meter een lobje over de keeper en het doel van RPC zag gaan en in de 20e minuut was het een vrije trap van Bas van Doormalen die door de keeper van RPC vakkundig uit de linkerhoek van het doel werd gehaald. RPC stelde daar bar weinig tegenover behalve in de 37e minuut toen een hoge voorzet een vrije kopkans gaf aan een van de voorwaartsen van RPC. Door de stevige wind werd de bal echter niet goed getimed en geraakt waardoor de ruststand aan de Aalsterweg aanbrak met 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft was het RKVVO wat direct de aanval zocht. In de 48e minuut was het Jordan Bujitu die goed doorging op rechts maar uiteindelijk had hij teveel tijd nodig om de aanval af te ronden. Prompt 2 minuten later was het RPC wat de score opende. Een vlotte combinatie over rechts die werd gevolgd door een strakke voorzet belande op het hoofd van Abel van Aller die Robert Koek  kansloos liet, 1-0. RKVVO rechtte de rug en ging door met het zoeken van de aanval wat direct resulteerde in de 1-1. Een goede assist van Martijn van Dijk gaf Luc Segers een vrije doortocht naar de goal van RPC en de stand was weer gelijk in de 51e minuut. In de 71e minuut was het opnieuw goed keeperswerk aan Eindhovense kant wat voorkwam dat een schot van Bart Sanders doel zou treffen. De bal werd in een uiterste poging uit het doel getikt door keeper Tom Verhoeven van RPC. In de 86e minuut werd Tom Verhoeven dan toch gepasseerd. Goed doorzetten door Bart Sanders op de achterlijn en een strakke voorzet bracht Jordan Bujitu vrij voor het doel en diens intikker zorgde voor de 1-2. Volkomen verdiend voor een krachtig spelend RKVVO. In de 90e minuut was er nog een grote kans voor Martijn van Dijk maar zijn schot ging naast het doel van RPC. De 1-2 bleef op de borden waardoor RKVVO vol vertrouwen de laatste wedstrijd tegen EFC en de nacompetitie tegemoet kan treden.